Cei de la SPIT au reusit pana la urma sa incaseze amenzile dupa ce au chemat pe cineva de la etajul 1 care a dat cateva click-uri, apoi s-au uitat unul la altul si mi-au cerut banii, dar mi-au eliberat chitanta (oare a fost un duplicat?)
Buna ziua,
Masina a fost noua.
Am intrebat la SPIT cine a platit amenzile, dar nu au vrut sa imi spuna.
Amenzile au fost una pentru centura si una pentru viteza dar eu am fost cel in cauza, procesul verbal mi s-a eliberat pe loc de catre politie.
Multumesc
Buna ziua!
Nu sunt avocat, dar ceea ce intampinati dvs observ zilnic in orasul Constanta dar difera modul de ingradire si anume:
Daca proprietarul de la parter are intrare separata si acces din strada, alta intrare pe alta fatada a blocului decat intrarea comuna in scara, iar ingradirea nu blocheaza accesul in scara sau tranzitul persoanelor pe trotuar spre intrarea in bloc, spatiu se poate inchide pe toata intinderea apartamentului, dar nu mai mult !
Daca de exemplu, vecinul prin ingradirea spatiului va blocheaza accesul in scara sau blocheaza trotuarul ce se afla pe aceeasi parte cu intrarea in bloc, ingradirea trotuarului NU este permisa!
In acest caz, vecinul de la parter se poate ocupa de administrarea spatiului din dreptul apartamentului dumnealui, poate instala un gard, dar fara sa ingradeasca si trotuarul si totodata prin acest fapt sa blocheze accesul in scara sau tranzitul catre intrarea in bloc.
Daca este nevoie de accesul autoritatilor in caz de forta majora (politie, pompieri, salvare, etc...) nu se tine cont de ingradirea vecinului de la parter daca este nevoie de acces la etajele superiorare prin portiunea ingradita de vecinul de la parter.
Sper ca am furnizat o informatie corecta, dar poate depinde de la oras la oras / de la judet la judet... etc, iar daca am gresit cu ceva, va rog sa ma corectati.
O zi frumoasa!
Buna ziua!
Azi am incercat sa merg pana in Bulgaria, trecand prin punctul de frontiera de la Negru Voda, dar am avut fost oprit de autoritati care mi-au retinut talonul masinii pe motiv ca pentru seria talonului pe care il detin este emisa alerta SINS(sistemul informatic national de semnalari) cu motiv "bun cautat pentru retinere".
Aceasta alerta este emisa din anul 2010 !!!
Masina am cumparat-o de la Dona Seat Constanta, cu contract de credit in anul 2009.
Din 2009 pana acum am folosit masina zilnic si am facut 4 ITP-uri (2011, 2013, 2015, 2017) rovignete la fiecare 6 luni sau 1 an, am primit amenzi de circulatie si cel mai tare lucru => AM TRECUT FRONTIERA DE 3 ORI tot pe la Negru Voda !!!
Autoritatile de la frontiera au spus ca talonul pe care il detin (detineam...) apare ca fiind anulat din anul 2010 si ca este emis un alt talon pentru masina mea, talon pe care nu l-am avut / nu l-am primit / nu l-am vazut niciodata si nu l-am declarat niciodata ca fiind pierdut / furat / deteriorat pentru ca nici nu aveam motiv deoarece eu avem talonul masinii in original (nu copie) din anul 2009 de cand am cumparat masina...
Precizez de altfel ca am intampinat 2(doua) situatii foarte ciudate si anume, cand am vrut sa achit doua amenzi de circulatie, cei de la SPIT Constanta au spus ca amenzile figureaza deja ca fiind deja achitate !
Credeti ca este vorba, cum de altfel s-a mai si intamplat in scumpa noastra tara, de clonarea documentelor si a masinii, respectiv a placutelor de inmatriculare si ca este posibil sa mai existe in trafic o masina cu acelasi numar ca cel de pe masina mea ?
Ce ma sfatuiti sa fac, ce este de facut in acest caz ?