avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Talon auto anulat de 7 ani !!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Talon auto anulat de 7 ani !!!

Buna ziua!
Azi am incercat sa merg pana in Bulgaria, trecand prin punctul de frontiera de la Negru Voda, dar am avut fost oprit de autoritati care mi-au retinut talonul masinii pe motiv ca pentru seria talonului pe care il detin este emisa alerta SINS(sistemul informatic national de semnalari) cu motiv "bun cautat pentru retinere".
Aceasta alerta este emisa din anul 2010 !!!
Masina am cumparat-o de la Dona Seat Constanta, cu contract de credit in anul 2009.
Din 2009 pana acum am folosit masina zilnic si am facut 4 ITP-uri (2011, 2013, 2015, 2017) rovignete la fiecare 6 luni sau 1 an, am primit amenzi de circulatie si cel mai tare lucru => AM TRECUT FRONTIERA DE 3 ORI tot pe la Negru Voda !!!
Autoritatile de la frontiera au spus ca talonul pe care il detin (detineam...) apare ca fiind anulat din anul 2010 si ca este emis un alt talon pentru masina mea, talon pe care nu l-am avut / nu l-am primit / nu l-am vazut niciodata si nu l-am declarat niciodata ca fiind pierdut / furat / deteriorat pentru ca nici nu aveam motiv deoarece eu avem talonul masinii in original (nu copie) din anul 2009 de cand am cumparat masina...

Precizez de altfel ca am intampinat 2(doua) situatii foarte ciudate si anume, cand am vrut sa achit doua amenzi de circulatie, cei de la SPIT Constanta au spus ca amenzile figureaza deja ca fiind deja achitate !

Credeti ca este vorba, cum de altfel s-a mai si intamplat in scumpa noastra tara, de clonarea documentelor si a masinii, respectiv a placutelor de inmatriculare si ca este posibil sa mai existe in trafic o masina cu acelasi numar ca cel de pe masina mea ?

Ce ma sfatuiti sa fac, ce este de facut in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:04, 30 Iunie 2017
Sunt mai multe neclaritati in relatarea situatiei.

1. Masina a fost noua sau SH?

2. Amenzile se dau pe numele proprietarului si nu pe numar de inmatriculare.

Amenzile pe care ati vrut sa le platiti si apareau achitate pentru ce contraventii au fost?
Nu ati fost curios sa aflati cine, cum si de ce le-a platit?

Sau daca ati vazut ca sunt platite ati spus sa-i dea Dumnezeu sanatate sponsorului si v-ati vazut de viata?

Daca ar fi vorba de clonat documentele masinii atunci v-ar fi falsisificat si documentul de identitate pentru a plati amenzile.
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2017
cyan, moderator
Pentru clarificarea situatiei ,sesizati oficial SPR evidenta auto
Desfasurati demersuri si catre SPIT Constanta pentru a va edifica cine a achitat c/v amenzi,deoarece pe documentul justificativ trebuie sa se consemneze si datele de identificare contribuabil contravenient
Buna ziua,

Masina a fost noua.
Am intrebat la SPIT cine a platit amenzile, dar nu au vrut sa imi spuna.
Amenzile au fost una pentru centura si una pentru viteza dar eu am fost cel in cauza, procesul verbal mi s-a eliberat pe loc de catre politie.

Multumesc
Cei de la SPIT au reusit pana la urma sa incaseze amenzile dupa ce au chemat pe cineva de la etajul 1 care a dat cateva click-uri, apoi s-au uitat unul la altul si mi-au cerut banii, dar mi-au eliberat chitanta (oare a fost un duplicat?)
Chiar sa fie implicati si cei de la SPIT in conspiratie?:hm:

Daca masina a fost cumparata de noua iat talonul care v-a fost retinut este cel primit la inmatricularea masinii nu aveti altceva de facut decat sa contestati in instanta retinerea talonului si sa chemati in judecata dealerul si serviciul de inmatriculari, primul pentru a dovedi ca masina care v-a fost vanduta a fost achizitionata de la producator cu toate actele in regula iar SRPCIV sa prezinte motivele pentru care a inmatriculata masina in conditiile in care aveti problemele pe care le aveti in momentul actual.

Alte discuții în legătură

Acte masina furate liana vesa liana vesa buna seara ,va rog sa ma ajutati ,mi sau furat actele din masina:talonul,permisul,cartea tehnica a masini,rovigneta ce trbuie sa fac ,nu pot conduce fara acte ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat din germania, fără să văd în acel moment, un auto declarat furat în 2009. l-am înregistrat la fisc dar nu am continuat și la poliție, ce pot face ca s-o înmatriculez? DragosJam DragosJam Buna ziua.Am cumparat un auto cu mentiunea in talon la observatii AUTO DECLARAT FURAT IN GERMANIA . Nu am vazut asta la cumparare .Am declarat masina la ... (vezi toată discuția)
Problema declarare auto la spit constanta CristianCr CristianCr Buna ziua , astazi am fost sa declar un autovehicul la SPIT Constanta , acesta a fost achizitionat din Reghin cu contract de vanzare cumparare si certificat ... (vezi toată discuția)