avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... acte masina furate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

acte masina furate

buna seara ,va rog sa ma ajutati ,mi sau furat actele din masina:talonul,permisul,cartea tehnica a masini,rovigneta ce trbuie sa fac ,nu pot conduce fara acte ,care sunt pasi de urmat ? multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:36, 19 Iunie 2014
Pentru persoanele care au permisele de conducere emise după data de 1 ianuarie 2009 ,se poate solicita eliberare duplicat prin poştă sau prin e-mail, conform Ordinul MAI nr. 123/2013 pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior.
In cazul corespondentei electronice=e-mail, documentele ce insotesc cererea vor fi scanate in format electronic.
Sau,cererea privind eliberarea permisului de conducere cu o noua valabilitate administrativa sau a duplicatului, se depune personal de catre titular la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor.
Cererea se depune impreuna cu urmatoarele documente:

-actul de identitate al titularului din care rezulta domiciliul
-dovada platii taxelor si tarifelor aferente eliberarii permisului de conducere;
-două fotografii ale titularului, color, în format 35 x 38,5 mm, de dată recentă

Autoritatea care va poate elibera un nou talon este Serviciul Inmatriculari de care apartineti.
Dosarul trebuie sa cuprinda urmatoarele acte:
-declaratie privind pierderea talonului;
-cartea de identitate (CIV) a masinii, in original;
-chitanta de plata a contravalorii eliberarii unui nou talon

In cazul in care puteti face dovada valabilitatii inspectiei tehnice periodice (ITP), puteti alatura aceasta dovada dosarului dumneavoastra iar Serviciul Inmatriculari va include mentiunea ITP-ului pe noul talon.

Pentru cartea de identitate - CIV -

In cazul in care masina este achizitionata in sistem leasing (in curs de derulare), verificati ca nu cumva cartea de identitate a masinii sa se afle la firma de leasing... Este o practica des intalnita ca aceasta carte a masinii sa fie retinuta de firmele de leasing pana la terminarea contractului, dumneavoastra eliberandu-vi-se doar o copie.

Autoritatea care va poate elibera o noua carte de identitate a masinii este Registrul Auto Roman (R.A.R.).
Pentru eliberarea unei noi carti de identitate, aveti nevoie de urmatorul dosar:
-cerere tipizata R.A.R.;
-act de identitate;
-taxa de timbru extrajudiciar;
-cerere de eliberare duplicat vizata de autoritatea de inmatriculare;
-dovada declararii pierderii (copie dupa Monitorul Oficial in care s-a declarat pierderea).

cartea tehnica a masini

Cartea tehnica a masini o solicitati la producator/dealer

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis furat Myrko Myrko Buna ziua as avea o intrebare mi sa furat portofelul cu actele in el printre unele permisul de conducere... locuiesc in italia si am cetatenie italiana doar ca ... (vezi toată discuția)
Pierdere permis de conducere kristina1 kristina1 buna ziua. recent am constatat ca mi am pierdut permisul de conducere. l am obtinut in 2007 am lovit masina la inceput si mi a fost teama sa mai conduc. ce ... (vezi toată discuția)
Talon pierdut ciprianul ciprianul buna ziua! Am cumparat o masina de la constanta! iar eu sunt din braila, problema e ca nu am apucat sa o inscriu si am pierdut talonul! ce e de facut? multumesc (vezi toată discuția)