un angajat la stat (bugetar-medic) este angajat pe perioada determinata din 1 noiembrie 2008 cu prelungiri din 6 in 6 luni. ultima prelungire a inceput in aprilie .2011 pe o perioada de 1 an . (adica finalizare in 2012).
Persoana tocmai a fost anuntata ca a fost data afara din decembrie pe motiv ca au expirat cei 3 ani prevazuti de lege (2008-20011) pt contractele temporare + prelungiri.
Intrebari :
1. este corect /legal ca acest lucru sa se intample avand in vedere ca este o prelungire in curs? fara preaviz ?
2. codul muncii publicat in mai 2011 care prevede perioada max de 3 ani pt contractele determinate : se aplica retroactiv ? sau se considera ca , contractele aflate deja in derulare se prelungesc cu cei 3 ani la data intrarii in vigoare ?
3. solutia de a ramane pe post : refacerea contractului ? se poate ?
revin: de ex conf art 86 al 1 din Codul muncii pe 2011: '' referitor la conditiile de angajare si de munca, sal cu contract indiv. de munca pe durata determinata nu vor fi tratati mai putin favorabil decat salariatii permanenti comparabili, numai pe motivul duratei cotract indiv . de munca ..''
-din pct meu de vedere acest articol explica ,ca salariile celor 2 salariati trebuie sa fie egale.
-ce se intelege prin ''conditiile de angajare si de munca ''? aceasta cuprinde si salarul ?
-e nevoie de o decizie a ITM care sa clarifice aceasta interpretare ?
istoric:
oct 2008 -dec 2009 -840 ron brut
ian 2010- 1114 ron cf L 330/2009
feb 2010-iunie 2010-->1156ron - spor vechime
ciudat pt acest caz este ca : un alt coleg de facultate angajat cu un an inainte (2007) la acelasi spital pe aceeasi fct are un salar mai mare (aprox 1200-1300 vs 840 in 2008) ori stiu ca personalul angajat pe aceeasi incadrare cu aceleasi studii (fara specialitate sau alte bonusuri) trebuie sa aiba salarii identice. E corect ?
Si in prezent dupa toate evolutiile de salar din ultimii 2 ani se mentine acest ecart de salar.
E corect ca 2 persoane cu aceleasi studii pe acelasi post (medic dentist) (nu exista dif de scoala sau specialitati) si angajati la aceeasi unitate sanitara sa aiba salarii diferite? doar pt ca unul este angajat cu un an mai devreme?
am inteles, voi verifica.
Totusi am observat ca incadrarea in munca a primului salariat in cadrul spitalului la care lucreaza a inceput cu un salar brut de 840 ron la 1 octombrie 2008.
Tind sa cred ca incadrarea cu 840 la 1 oct 2008 este incorecta pt un angajat cu studii sup stiind ca salarul minim brut in oct 2008 era de 540 (HG 1507/2007)si inmultit cu coef 2 pt studii sup.(contractul colectiv 2007-2010).
Adica mai corect era ca salarul de incadrarea sa fie de minim 1080 ron (fara sa tin cont de vechimea in munca).
Este salarul brut de 840 gresit ca incadrare pt oct 2008, studii sup ? Se pot recupera diferentele de salar produse prin aceasta eroare de incadrare?
am inteles, va multumesc si am verificat intre timp exact cu persoanele in cauza: persoana mai in varsta are salar mai mare si anume clasa 60 cu gradatia 3 . Totusi raportat la legea unica a salarizarii clasa58 si gradatia 2 : este corect exprimat salarul brut de 998 ron pt un medic ?
Daca 998 este corect atunci 5% in plus inseamna pt cl 60 gr 3: 1047ron ori persoana mai in varsta a confirmat salar net de 1200 ron .
De aici trag concluzia ca salarul pt cl58 gr2 este incorect .
E corect acest salar de 998 (cl58 ,gr2) vis-a-vis de legea salarizarii ? E gresit ?
Multumesc
Buna ziua, ccf legii unice de salarizare : care ar trebui sa fie salarul unui medic dentist cu clasa 58 gradatia 2 ? Multumesc
Actual persoana care este incadrata cf acestor criterii are salar net 765 dar colegi cu clasa 58 gradatia 3 au salar net aprox 1100 ron.
Ceva nu e in regula : doar pt o diferenta de o gradatie dif de salar net sa fie de 350 ron .?
Si eu sunt interesata de acest subiect!
Momentan lucrez 4 ore (jumatate de norma) si imi este aproape imposibil sa lucrez 8 (nu are rost sa explic de ce!). si vroiam sa raman gravida si eram f ingrijorata de aceste 8 milioane pe care risc sa le pierd.
Imi puteti indica unde in lege este specificat acest lucru?
sau mai bine unde as putea sa intreb ca sa fiu mai mult de cat sigura de el? CAre lege ?
VA multumesc