Buna ziua, ccf legii unice de salarizare : care ar trebui sa fie salarul unui medic dentist cu clasa 58 gradatia 2 ? Multumesc
Actual persoana care este incadrata cf acestor criterii are salar net 765 dar colegi cu clasa 58 gradatia 3 au salar net aprox 1100 ron.
Ceva nu e in regula : doar pt o diferenta de o gradatie dif de salar net sa fie de 350 ron .?
In primul rand,nu este posibil ca clasa de salarizare sa fie 58 atat pt. gradatia 2 cat si pt. gradatia 3,pt. ca , la gradatia 3 - (de la 10 la 15 anivechime) se acorda doua clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 2, astfel incat daca clasa 58 era pt. gradatia 2,la gr. 3 vorbim de clasa 60! Diferenta dintre doua clase de salarizare succesive este de 2,5% din salariul de baza,deci salariul de baza la clasa 60 gradatia 3 este cu 5%mai mare decat salariul pt. clasa 58gradatia 2.
am inteles, va multumesc si am verificat intre timp exact cu persoanele in cauza: persoana mai in varsta are salar mai mare si anume clasa 60 cu gradatia 3 . Totusi raportat la legea unica a salarizarii clasa58 si gradatia 2 : este corect exprimat salarul brut de 998 ron pt un medic ?
Daca 998 este corect atunci 5% in plus inseamna pt cl 60 gr 3: 1047ron ori persoana mai in varsta a confirmat salar net de 1200 ron .
De aici trag concluzia ca salarul pt cl58 gr2 este incorect .
E corect acest salar de 998 (cl58 ,gr2) vis-a-vis de legea salarizarii ? E gresit ?
Multumesc
Nu pot sa va raspund la intrebare,atata timp cat anul acesta nu se aplica coeficientii de ierarhizare corespunzatori clasei de salarizare,din grila anexa la lg.284,ci s-a plecat cu salariul de baza avut la 31 decembrie 2010,care s-a majorat din cate stiu cu 15%si pe care nu-l cunosc.
In schimb,puteti verfica daca diferenta din net nu provine de la faptul ca angajatul cu gradatia 3 mai are in afara salariului de baza si un spor acordat,pe care celalalt angajat nu-l are,sau garzi.
am inteles, voi verifica.
Totusi am observat ca incadrarea in munca a primului salariat in cadrul spitalului la care lucreaza a inceput cu un salar brut de 840 ron la 1 octombrie 2008.
Tind sa cred ca incadrarea cu 840 la 1 oct 2008 este incorecta pt un angajat cu studii sup stiind ca salarul minim brut in oct 2008 era de 540 (HG 1507/2007)si inmultit cu coef 2 pt studii sup.(contractul colectiv 2007-2010).
Adica mai corect era ca salarul de incadrarea sa fie de minim 1080 ron (fara sa tin cont de vechimea in munca).
Este salarul brut de 840 gresit ca incadrare pt oct 2008, studii sup ? Se pot recupera diferentele de salar produse prin aceasta eroare de incadrare?
In luna octombrie 2008,salarizarea in sanatate se facea dupa Ordonanta 17/30ianuarie2008,iar grila anexa la ordonanta,arata ca un medic fara specialitate,avea un salariu cuprins intre 840lei minim si 1.398 lei max.
Deci incadrarea din octombrie 2008 este corecta!
Verificati ce salariu a avut in in luna iunie 2010,inainte de micsorarea cu 25%din iulie.
Ca si salarizare
jany_ro
deci sunt angajata unei primarii ca asistent medical comunitar, banii se vireaza de la DSP, am si eu o nelamurire, e adevarat ca se aplica legea 284/2010 si ... (vezi toată discuția)