avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea unica de salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea unica de salarizare

Sunt functionar public asistent 3 cu 1, cu o vechime de 6 ani, conform noii legi de salarizare am un salar de incadrare (cu tot cu spor de vechime) de 705, in conditiile actuale un debutant are acelasi salar de 705 ron este corect ? dupa 6 luni debutantul v-a trece la asistent 3 cu 3 si va avea un salar mai mare decat mine care am doua trepte de salarizare in plus si un spor de vechime de 5%.
Este corect s-au este o scapare a legii?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:37, 7 Februarie 2010
Care este denumirea completa a celor 2 functii publice (inspector, clasa I, gradul asistent, treapta de salarizare 3, gradatia 1?)si ce fel de functii sunt (de stat, teritoriale sau locale)?
Tanjiani a scris:

Care este denumirea completa a celor 2 functii publice (inspector, clasa I, gradul asistent, treapta de salarizare 3, gradatia 1?)si ce fel de functii sunt (de stat, teritoriale sau locale)?


Sunt functii publice conform legii 188/1999 republicata, intr-o institutie deconcetrata,
referent asistent grad profesional 3 treapta salarizare1
debutant poti fi o singura data la angajare in sistemul public
intre debutant si asistent sunt 1 grad profesional si 4 trepte de salarizare plus in cazul meu 6 ani vechime ca functionar public
o intrebare cu privire la plata orelor lucrate in zilele de sambata si duminica.
sunt politist comunitar incadrat ca referent asistent treapta a 2-a de salarizare.deoarece in cadrul structurii se asigura permanenta, in cursul lunii ianuarie am lucrat conform graficului de lucru un total de 160 de ore, din care 58 de ore le-am lucrat sambata si duminica.conform noii grile de salarizare aceste ore lucrate in zilele de repaus saptamanal se platesc?se compenseaza cu timp liber?exista vreo prevedere in cadrul legii unice de salarizare care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2010 si se aplica tot cu aceasta data, referitoare la aceste ore lucrate sambata si duminica? exista un alt act normativ prin care acete ore se platesc sau se compenseaza cu timp liber?
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
cristi_bb, utilizator
1. Dvs. va comparati cu un inspector I debutant (S) sau cu un referent III debutant (M)?

2. Legea nr. 330/2009
Art. 20. - Munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se plăteşte cu un spor de 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite. Munca astfel prestată şi plătită nu se compensează şi cu timp liber corespunzător.
Art. 30. (7) Prevederile art. 19 alin. (2), art. 20 şi 24 nu se aplică în anul 2010.
In 2010 nu veti fi platit cu vreun spor pentru acestea si nici nu vi se va putea acorda recuperare, aceste ore fiind nefiind munca suplimentara.


Daca vorbim de aceeasi clasa, un functionar public grad asistent treapta 3 de salarizare, nu va avea un salariu mai mare decat o persoana incadrata pe treapta 1 de salarizare. In conditiile legii actuale, chiar daca promoveaza, un fp asistent 3 va avea salariu tot 705 RON (in 2010 se vor putea face promovari doar "pe hartie", nu si la salariu, intrucat nu mai avem grila care sa faca diferenta - OG 6/2007 este abrogata, iar legea 330/2009 spune doar ca ce a fost mai mic de 705 RON urca la aceasta valoare, nu si ce se intampla cu cei cu salarii mici care vor fi promovati in 2010). Iar cand se vor aplica indicii de salarizare, intre cele doua functiie exista diferenta.
Off topic:: la noi in institutie, muncitorii necalificati au acelasi salariu cu fp clasa III grad asistent treapta 1#-o (adica tot 705 RON)

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime la noua lege a salarizarii cozma2000 cozma2000 Dupa cate am inteles la noua lege de salarizare a bugetarilor vechimea in munca nu mai este adaugata la salariu ca spor. Spun asta deoarece sunt angajat ca ... (vezi toată discuția)
Salarizare funcþionari publici cozma2000 cozma2000 Buna ziua, Poate sa îmi spună cineva dacă încadrarea mea este corectă ? Pot şti dacă funcţiei de referent, grad profesional asistent, treapta 2 de ... (vezi toată discuția)
Incadrare la promovare functionari publici lenareg lenareg Buna seara, Va rog frumos ma poate ajuta cineva cu o dilema privind incadrare functionar public din studii medii in studii superioare caz concret: - ... (vezi toată discuția)