avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrare la promovare functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrare la promovare functionari publici

Buna seara,
Va rog frumos ma poate ajuta cineva cu o dilema privind incadrare functionar public din studii medii in studii superioare
caz concret:
- referent, clasa I, grad profesional superior, trepta 1 de salarizare ( salariu de baza la 31 decembrie 2009 fiind de 958 lei si spor vechime 20%)
- referent, clasa I, grad profesional superior, trepta 3 de salarizare( salariu de baza la 31 decembrie 2009 fiind de 803 lei si spor vechime 25%)
unde se icadreaza dupa promovare in clasa la studii superioare conf. Legii 330/2009

Va rog si un exemplu de calcul salar
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 07:00, 5 Noiembrie 2010
In primul caz, se promoveaza pe consilier clasa I grad principal treapta 2 - salariu de baza 986 si spor vechime 20%. (noul salariu, conform legii 330/2009, 1183 RON).
In al doilea caz, se va promova pe consilier clasa I grad asistent treapta 2, salariu de baza 818 si spor vechime 25%. (noul salariu, conform legii 330/2009, 1023 RON)
Se tine cont de procentul maxim de 5% cu care poate creste salariul.
De cand se aplica procentul maxim de 5%?Odata cu aparitia L 330/2009, ca pana acum pt studii superioare se acorda 20%?
Exact.
Art. 16. - (1) Funcţionarii publici care absolvesc studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent sau, după caz, principal, din clasa corespunzătoare studiilor absolvite, astfel încât să i se asigure o creştere de maximum 5%, dar nu mai puţin decât salariul de bază avut anterior

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare cameliamaria75 cameliamaria75 Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata ... (vezi toată discuția)
Noul salariu dupa promovare sendysss sendysss Dupa promovarea in clasa din referent asistent, treapta de salarizare 2 ,in inspector , asistent, treapta de salarizare 2, am primit decizia primarului cu noul ... (vezi toată discuția)