Dupa cate am inteles la noua lege de salarizare a bugetarilor vechimea in munca nu mai este adaugata la salariu ca spor. Spun asta deoarece sunt angajat ca functionar public in cadrul unei institutii publice (primarie) de 3 ani dar in carnetul de munca am adunata o vechime in munca de 10 ani. In urma aplicarii noii legi a salarizarii bugetarilor am salariul brut da 705 lei (minimul pe economie). In sutuatia in care o persoana se angajeaza fara nici o vechime in munca va lua acelasi salariu (705 lei). Care esta in situatia mea avantajul celor 10 ani vechime ?
Vasile Cozma
Ce functie publica ocupati? (clasa, grad profesional, treapta de salarizare)? Daca salariul anterior, plus sporul de vechime si eventual alte sporuri de care beneficiati, era sub 705 (toate sumele adunate), atunci salariul a urcat la 705 RON. In masura in care in 2010 sporul de vechime se modifica, in conditiile OUG 1/2010, noul spor de vechime se va calcula ca procent aplicat la vechiul salariu de baza din decembrie 2009.
Totusi, cred ca este o eroare pe undeva: in conditiile in care ati fi ocupat functia publica cu cel mai mic grad profesional si treapta de salarizare - referent III asistent 3, in dec. 2009: salariu baza 649, spor vechime 15% - salariu brut 746, care se reincadreaza de la 01.01.2010, deci nu avea cum sa fie 705 RON)... Sunteti sigur a vi s-a calculat corect??