avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea unica de salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea unica de salarizare

Sunt functionar public asistent 3 cu 1, cu o vechime de 6 ani, conform noii legi de salarizare am un salar de incadrare (cu tot cu spor de vechime) de 705, in conditiile actuale un debutant are acelasi salar de 705 ron este corect ? dupa 6 luni debutantul v-a trece la asistent 3 cu 3 si va avea un salar mai mare decat mine care am doua trepte de salarizare in plus si un spor de vechime de 5%.
Este corect s-au este o scapare a legii?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:37, 7 Februarie 2010
Legea chiar spune ce se intampla cu cei promovati in 2010:
ART. 32
Pentru personalul promovat în funcţii în perioada de aplicare etapizată, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare.

Unui debutant care termina stagiul si se transforma in asistent treapta de salarizare 3, i se stabileste salariul prin asimilare, adica i se acorda cat avea un asistent 3 in decembrie dupa grila si i se recalculeaza noul salariu de baza, doar daca noul salariu de baza este mai mic de 705 lei (inclusiv spor de vechime, indemnizatie de dispozitiv, etc), abia atunci i se acorda 705 lei...:((
da, sunt de acord cu ce spuneti, dar conform grilei noi asistentul 3 cu 1 cu vechime de 6 ani(705 ron) - debutant ( 705 ron) aici e problema!
Legea 330/2009 spune teoria...practica este ca daca nu au avut vechime in munca de aproape 20 de ani sau alte sporuri care se includ in salariu, toti fp cu studii medii pe gradul debutant sau asistent, indiferent de treapta de salarizare, indiferent de promovare, in 2010 vor avea 705 RON (salariile lor de baza anterioare, conform OG 9/2008 erau foarte mici, intre 600 si 658 RON)...asta e problema. Chiar daca promovezi in treapta de salarizare si esti incadrat similar celor din treapta respectiva, tot 705 RON vei avea!!#-o (ca si portarul, muncitorul necalificat...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime la noua lege a salarizarii cozma2000 cozma2000 Dupa cate am inteles la noua lege de salarizare a bugetarilor vechimea in munca nu mai este adaugata la salariu ca spor. Spun asta deoarece sunt angajat ca ... (vezi toată discuția)
Salarizare funcþionari publici cozma2000 cozma2000 Buna ziua, Poate sa îmi spună cineva dacă încadrarea mea este corectă ? Pot şti dacă funcţiei de referent, grad profesional asistent, treapta 2 de ... (vezi toată discuția)
Incadrare la promovare functionari publici lenareg lenareg Buna seara, Va rog frumos ma poate ajuta cineva cu o dilema privind incadrare functionar public din studii medii in studii superioare caz concret: - ... (vezi toată discuția)