avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters433735

Activitate ContSters433735

Răspuns la discuția Promovare fără act aditional
Mulțumesc pentru răspunsul prompt! În cazul în care, deși solicit (din nou) documentarea schimbării poziției și a salarizării, nu se concretizează nimic și angajatorul întârzie și mai mult aceasta poveste, ce mă sfătuiți sa fac? Este plângerea la ITM ceva ce m-ar ajuta?
Mulțumesc încă o data!

Seara frumoasa,
Dana
Dacă aveți pașaport valabil, puteți ieși din țară (după nuntă, aveam buletinul tăiat, însă am plecat din țară doar cu pașaportul)
Bună seara!

Am primit o promovare (manager de proiect) în cadrul companie anul trecut (2016) în mai. Mi s-a zis atunci că voi avea o "perioada de proba" pe noul post - de 6 luni - însă fără măcar să semnez o nouă fișă a postului. Am acceptat pentru ca mai trecusem printr-o promovare înainte (de la analist la șef departament) și cunoșteam durata "birocratiilor" - acea promovare s-a și concretizat după 4 luni în schimbarea postului cu o treapta mai sus, mărire salarială și - evident - o nouă fișă a postului.

Însă la aceasta a doua promovare, au trecut cele 6 luni (de "proba"), nu am semnat niciun act adițional de schimbare a poziției, nici de mărire salarială (deși mi-a fost "promisă"), și nici nu am alta fișă a postului (cu toate că responsabilitățile și activitatea s-au schimbat).

Deși am deschis subiectul cu managerul meu direct, nu s-a reușit decât o "rotunjire" a venitului meu printr-un bonus lunar de 138 de lei și un bonus trimestrial de 15% din media salariilor mele, RBC (results based compensation). Toate acestea, însă, fără sa fie precizate/documentate în vreun act adițional contractului meu de munca, sau vreun alt act care ar putea sa ateste.

Intre timp, am rămas însărcinată și ar urma sa plec în maternitate prin septembrie-octombrie.

Cum imi va afecta intoarcerea in companie după maternitate această situație, având în vedere că, deși intern activitatea și responsabilitățile mele sunt cele de pe noul post (manager de proiect), nu am semnat practic nimic și postul meu este în acte "șef department" încă? Și mai mult, este legal ce se petrece? Care ar fi potențialele soluții?

Mulțumesc anticipat și scuze pentru post-ul lung!!
Dana