Sunt cadru militar angajat din 2016. Nu am detinut locuinta.
In 2017 m-am casatorit - sotia nu a detinut locuinta.
In 2019 am cumparat un teren cu o casa in stare de degradare cu scopul sa ne facem locuinta. Nu am reusit.
In 2020 am depus de chirie - mi s-a respins pe motivul ca am locuinta - chiar daca pica casa pe noi si nu putem sta acolo, nu e locuibila, si niciodata nu am stat acolo.
In 2021 doresc sa daram locuinta respectiva.
Dupa aceasta data 2021 cand locuinta respectiva este daramata - ma pot califica la chirie, nici eu nici sotia neavand locuinta proprie si nici nu am instrainat una vadit pentru a primi chirie?
Toate cele de mai sus se intampla in localitatea de garnizoana.
Ma poate ajuta cineva cu ce activitati efectiv pot face pe caen 6202?
In lege scrie
- servicii de planificarea si proiectarea sistemelor de calculatoare ce integreaza hardware, software si tehnologii de comunicatii.
- servicii de instruire si pregatire a utilizatorilor
Intrebari:
- planificare etc... inseamna planificarea retelelor de calculatoare? poate include si instalare efectiva? sau doar planificare etc?
- servicii de instruire si pregatire utilizatori - inseamna cursuri calculatoare? cursuri cum sa utilizeze windowsul? cursuri excel etc?
Buna ziua, Am cumparat un apartament acum 3 ani de zile de la un "dezvoltator" in Bucuresti. Acesta a promis contractual ca in termen de 2 ani de la vanzare va furniza cumparatorului toate documentele necesare in vederea incheierii de catre acesta a contractului de furnizare a energiei electrice pentru apartamentul instrainat, acesta beneficiind de un contor individual.
Dupa 3 ani Enel-ul a venit a luat contorul si acum suntem fara curent tot blocul.
Cei de la Enel au dat dezvoltatorului solutia de conectare, solutie ce costa 91.000 lei. Dezvoltatorul nu doreste sa plateasca si zice ca are decat 21.000 lei doar pentru apartamentele pe care le mai are de vanzare si doar atat doreste sa plateasca.
Din experienta... exista vreo sansa de reusita? vreo cale legala? vreun sfat?
Am mai auzit varianta prin care se recupereaza 80% din investitie... dar doar de catre dezvoltator... adica tot acesta strange banii :))
Multumesc pt raspuns dar nu m am lamurit complet.
Din raspuns inteleg ca punctele sunt asa:
1. Nu are treaba cu dividentele totale ale firmei e doar problema proprie
2. Inca nu am primit raspuns
administratorul firmei(si asociat 50%) nu este angajat nu are carte de munca
pe firma mai este un asociat(50%) care are carte de munca si lucreaza in alta parte
se doreste sa se dea dividente intrebare:
1. din toate dividentele trebuie sa se scada cei 10.5% asigurari sociale, sau doar pentru dividentele administratorului?
2. administratorul poate sa fie angajat cu 4 ore sau trebuie norma intreaga pentru a nu mai plati cei 10.5% din dividente?
speta:
sotia este in creste copil si primeste indemnizatie crestere copil
firma la care este asociat (nu administrator) doreste sa repartizeze dividente la sfarsit de an.
intrebare:
pierde indemnizatia ... sau dividentele nu se considera venituri?