avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadru militar - locuinta daramata - chirie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadru militar - locuinta daramata - chirie

Buna ziua,

Sunt cadru militar angajat din 2016. Nu am detinut locuinta.
In 2017 m-am casatorit - sotia nu a detinut locuinta.
In 2019 am cumparat un teren cu o casa in stare de degradare cu scopul sa ne facem locuinta. Nu am reusit.
In 2020 am depus de chirie - mi s-a respins pe motivul ca am locuinta - chiar daca pica casa pe noi si nu putem sta acolo, nu e locuibila, si niciodata nu am stat acolo.
In 2021 doresc sa daram locuinta respectiva.

Dupa aceasta data 2021 cand locuinta respectiva este daramata - ma pot califica la chirie, nici eu nici sotia neavand locuinta proprie si nici nu am instrainat una vadit pentru a primi chirie?

Toate cele de mai sus se intampla in localitatea de garnizoana.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:14, 4 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, va incadrati desi textul de lege nu este clar.

HG 1867/2005
art.3
(2) Ancheta socială prevăzută la alin. (1) lit. f) se efectuează de către comisia stabilită la art. 1 alin. (4). La stabilirea cazurilor justificate, în care cadrele militare în activitate pot beneficia de compensația lunară pentru chirie, comisia constată existența a cel puțin unuia dintre următoarele cazuri:
a) cadrul militar în activitate nu deține un spațiu de locuit corespunzător la adresa de domiciliu avută la data numirii în prima funcție sau mutării în interesul serviciului sau la adresa la care deține o cotă parte ori proprietate în devălmășie din locuința situată în garnizoana/localitatea de domiciliu avută la data numirii în prima funcție sau mutării în interesul serviciului;

b) cadrul militar în activitate se află în imposibilitatea obiectivă de a mai locui la adresa de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre chirii cristyan cristyan Bună ziua .Sunt militar și pana acum 2 luni am primit compensatia de chirie de la serviciu. Acum mi-am facut o proprietate care este de rosu (nelocuibila ... (vezi toată discuția)
Compensatie chirie mapn JOHNNYVASILESCU JOHNNYVASILESCU buna ziua , va deranjez si eu cu o intrebare, lucrez in mapn si de curand am schimbat garnizoana dupa care si eu si sotia am schimbat buletinele pe noua ... (vezi toată discuția)
Compensatia pentru chirie acordata cadrelor militare conform reglementarilor noi ContSters14496 ContSters14496 Sotul meu este cadru militar, cu domiciliul in Pitesti si isi desfasoara activitatea in Arad. Locuim intr-un apartament cu chirie. Proprietarul apartamentului ... (vezi toată discuția)