avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Administrator si dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Administrator si dividende

speta:

administratorul firmei(si asociat 50%) nu este angajat nu are carte de munca
pe firma mai este un asociat(50%) care are carte de munca si lucreaza in alta parte
se doreste sa se dea dividente
intrebare:

1. din toate dividentele trebuie sa se scada cei 10.5% asigurari sociale, sau doar pentru dividentele administratorului?
2. administratorul poate sa fie angajat cu 4 ore sau trebuie norma intreaga pentru a nu mai plati cei 10.5% din dividente?
Cel mai recent răspuns: blogtj , utilizator 12:53, 4 Iulie 2017
Pentru venitul sub forma de dividende asociatul (administrator) nu va plati contributie la pensie indiferent daca mai este angajat si cu un contract de munca sau nu. Se retine de catre firma pentru venitul din dividende impozitul pe venit. Apoi anul urmator va primi acasa decizie de impunere pentru contributia la sanatate, daca va fi cazul sa se incatreze in obligativitatea de a plati asa ceva, si o va plati el personal, neavand treaba cu firma.
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017
george-neagu, moderator
Multumesc pt raspuns dar nu m am lamurit complet.
Din raspuns inteleg ca punctele sunt asa:
1. Nu are treaba cu dividentele totale ale firmei e doar problema proprie
2. Inca nu am primit raspuns


Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator firma casablanca-evenimente casablanca-evenimente Daca sunt administrator firma pot sa fiu si angajat part time? (vezi toată discuția)
Calcul impozit dividende oroszstefanpfa oroszstefanpfa Buna seara, Pentru ca nu am primit raspuns la intrebarea pusa, repet. Cum se calculeaza impozitul pe dividende la o microintreprindere care plateste 3% pe ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului si srl ramodim ramodim Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat pe forum, insa in trecut, s-a mai tot schimbat legea cred si, in plus, am o intrebare mai complexa. Sunt in ... (vezi toată discuția)