avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului si SRL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului si SRL



Buna ziua,

Stiu ca s-a mai discutat pe forum, insa in trecut, s-a mai tot schimbat legea cred si, in plus, am o intrebare mai complexa.

Sunt in concediu de maternitate (indemnizatie crestere copil).
1. Pot avea calitatea de administrator in propria firma (asociat unic)? Daca firma are activitate si nu are alti angajati?
2. Pot taia facturi ?
3. Pot beneficia de dividente din propria firma / alte firme cotate pe bursa?

Stiu ce legislatia face referire la veniturile profesionale. Nu am venituri prin contracte de munca, sunt administrator in firma fara a fi platit si fara a plati asigurari sociale pe firma (am avut si functia de inspector, cu contract de munca intrerupt evident). Dividentele sunt venituri profesionale?



Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ramodim , utilizator 12:09, 24 Mai 2011
Daca suntetu in CIC, puteti avea calitatea de administrator. Da puteti continua activitatea firmei. Puteti sa va distribuiti dividendele si sa le ridicati numai sa aveti deunde. Spor la treaba.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil - administrator firma, dividende, actiuni off_ro off_ro Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat pe forum, insa in trecut, s-a mai tot schimbat legea cred si, in plus, am o intrebare mai complexa. Sunt in concediu ... (vezi toată discuția)
Dividende Viopoli Viopoli cum aflu valoarea dividentelor dintr-o societate care nu este cotata pe bursa? (vezi toată discuția)
Informatii cu privire la veniturile realizate de patron si inregistrarea lor alex1982us alex1982us vreau sa imi deschid un magazin si o sa am 2 angajati .angajati o sa ia salariu intrebarea mea este eu ca patron cum o sa am venituri legal din firma .firma ... (vezi toată discuția)