avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Informatii cu privire la veniturile realizate de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Informatii cu privire la veniturile realizate de patron si inregistrarea lor

vreau sa imi deschid un magazin si o sa am 2 angajati .angajati o sa ia salariu
intrebarea mea este eu ca patron cum o sa am venituri legal din firma .firma este un srl.va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:19, 23 Aprilie 2013
Puteti avea venituri legal din firma atat ca administrator angajat cu contract de munca,precum si in calitate de asociat unic sa primiti dividende din profitul net realizat,caz in care nu trebuie sa fiti si salariat.
de cate ori pe an se pot lua dividentele?
multumesc!
Repartizarea profitului se inregistreaza pe destinatii,dupa aprobarea situatiilor financiare anuale. Una din destinatii este si "dividende cuvenite actionarilor/asociatilor".Daca valoarea dividendelor este mare, se poate achita in transe in cursul anului in care s-au aprobat situatiile financiare. Odata cu plata dividendelor se retine impozit 16%,termenul de virare al acestuia fiind 25 a lunii urmatoare celei in care se face plata. In cazul dividendelor distribuite,dar care nu au fost platite pana la sfarsitul anului in care s-au aprobat situatiile financiare,impozitul se plateste pana la data de 25 ianuarie a anului urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Am depus bilant pentru 2008, ce fac mai departe? lupascumihaela lupascumihaela buna ziua, vreau sa stiu daca e corect din punct de vedere fiscal #-o in dedembrie 2008 am facut 129=117 suma 4286.77 lei in ianuarie 2009 am facut ... (vezi toată discuția)
Scoatere bani din firma Robert - Pană Robert - Pană Am o curiozitate va rog, Sunt singurul din firma, fara angajati, doar eu aduc venit firmei, dar nu sunt angajat ci doar administrator, sa zicem ca am ... (vezi toată discuția)