Sotia mea amostenit o casuta si terenul aferent de la bunicii ei. E vorba despre o casa veche si un teren de 298 m2. Prin 2015 am vrut sa facem intabularea casei insa, in urma masuratorilor facute de inginerul de la cadastru, au reiesit vreo 100m2 in plus fata de ceea ce exista in acte.
La vremea respectiva am tot umblat ca sa lamurim povestea asta si concluzia a fost ca lucrurile se pot rezova pe cale juridica printr-un proces de uzucapiune. N-am mai pucat sa facem acel lucru atunci.
Acum aud despre aceasta lege 231/2018 si intrebarea mea este daca aceasta lege se aplica in cazul nostru, adica daca putem obtine proprietatea asupra acelor 100 m2 suplimentari. Exista inca martori care i-au cunoscut pe bunici si care ne-au confirmat ca terenul cumparat de ei este exact ceea ce avem noi astazi, adica acei 298 m2.
Ieri am primit de la ANAF o adresa de instiinitare privind infiintarea popririi pentru recuperarea sumei de 38 RON reprezentand diferente de impozit anual de regularizat.
Azi am fost la ANAF si domnul de la ghiseu mi-a spus ca aceste diferente de impozit anual se refera la niste sume datorate de mine din 2003-2004. L-am intrebat de ce poprirea se refera doar la cei 38 de RON si nu la suma (sumele) intreaga insa a evitat raspunsul si mi-a dat o foaie de varsamant pentru suma de 850 de RON si mi-a spus ca daca platesc suma respectiva, ei vor sista porprirea cu pricina.
Acum, incerc si eu sa ma lamuresc - sumele alea din 2003-2004 se prescriu sau nu? De ce poprirea doar pe cei 38 de RON?