avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere datorii
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere datorii

Buna ziua,

Ieri am primit de la ANAF o adresa de instiinitare privind infiintarea popririi pentru recuperarea sumei de 38 RON reprezentand diferente de impozit anual de regularizat.
Azi am fost la ANAF si domnul de la ghiseu mi-a spus ca aceste diferente de impozit anual se refera la niste sume datorate de mine din 2003-2004. L-am intrebat de ce poprirea se refera doar la cei 38 de RON si nu la suma (sumele) intreaga insa a evitat raspunsul si mi-a dat o foaie de varsamant pentru suma de 850 de RON si mi-a spus ca daca platesc suma respectiva, ei vor sista porprirea cu pricina.

Acum, incerc si eu sa ma lamuresc - sumele alea din 2003-2004 se prescriu sau nu? De ce poprirea doar pe cei 38 de RON?

Multumesc,

Blazze
Cel mai recent răspuns: blazzelia , utilizator 23:00, 4 Iulie 2017
Buna ziua,
Sumele mai vechi de 5 ani sunt prescrise.
Va multumesc pentru raspuns.

Sa inteleg ca vor recupera diferentele de impozit si ... asta e tot?

Blazze
Buna ziua, cunosc o situatie asemanatoare. Cum procedeaza ANAF? Conform legii, orice plata facuta e folosita in primul rand la stingerea unei datorii mai vechi (daca exista) si apoi pentru onorarea datoriei curente. Practic la orice plata facuta, se scade datoria si se considera achitata doar diferenta intre suma platita efectiv si datoria veche. Deci dvs permanent aveti o datorie, se actualizeaza. Datoria nu mai este din anii 2003-2004, este de la ultima plata facuta de dvs! Atunci cand contribuabilul face o plata, se considera ca recunoaste situatia. Chiar daca nu a primit somatie de plata.
Exista vreun act pe care-l pot depune la ANAF prin care sa solicit radierea (nu stiu daca folosesc termenul corect) datoriilor prescrise?

Multumesc,

Blazze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere pt stabilirea contributiei de asig sociale de sanatate 2012 care vine ca regularizare de plata in 2017 Loredana Strajan Loredana Strajan Buna ziua, In data de 26.o9.2017 am primit o notificare de plata de la ANAF in care mi se aduce la cunostinta ca am de plata o suma de 1273 ron reprezentand ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie Spici07 Spici07 Buna ziua Va rog sa imi spuneti si mie daca nu este prescrisa fapta care o sa o relatez mai jos. Mama mea a primit zilele trecute de la ANAF decizia de ... (vezi toată discuția)
Popriri conturi Adnan Adnan As dori sa stiu daca datoriile catre stat se prescriu si la cati ani. M -am trezit cu conturile poprite pentru o regularizare la impozitul pe salariu din ... (vezi toată discuția)