avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri conturi
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri conturi

As dori sa stiu daca datoriile catre stat se prescriu si la cati ani.
M -am trezit cu conturile poprite pentru o regularizare la impozitul pe salariu din 2009. In 2015 am avut o somatie de 45 de lei pe care am achitat-o,dar acum fara nici o alta instiintare mi s-a pus poprire pe conturi pentru suma de 111lei. Ajuns la Anaf nu mi s-a explicat decat ca ceea ce am platit in 2015 a fost o parte iar acum mai am de achitat nu 111lei ci 139 lei. Nu reusesc sa inteleg ce se intampla si de ce eu persoana fizica sunt sanctionata pentru ceea ce platea atunci angajatorul. Ce sanse am sa fiu din nou poprit peste un timp pentru ca Anaful mai descopera o parte de datorie? O angajata m-a incurajat spunand ca ar putea sa mai apara datorii de la cheltuielile de judecata,judecata la care Anaf nu m-a chemat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:38, 11 Mai 2018
Codul de procedura fiscala prevede un termen de peste 5 ani pentru intervenirea prescriptiei extinctive, cu toate acestea, daca vi s-au trimis comunicari, somatii, etc, datoriile nu se prescriu vreodata, ba mai mult chiar daca s-ar prescrie, anaful nu se impiedica de acest fapt pentru a continua executarea silita, ba si mai mult executarea silita o face calculatorul, care la Anaf are statut de entitate decidenta. Pare o gluma, dar nu este. Pentru a rezolva problema dvs, fie platiti si dati niste acatiste la biserica, fie mergeti cu actele la un specialist sa le citeasca si sa vada exact care-i problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar ady09 ady09 Am primit în data de 05.11.2019, mesaj de la bancă cum că mi-a fost poprit contul de cat ANAF pentru o sumă de 91 de lei In urma verificarilor am ... (vezi toată discuția)
Datorii anaf din 2012 dsubti dsubti Buna ziua, in anul 2012 am fost ptr o foarte scurta perioada de timp broker de asigurari. Firma la care am lucrat ca si consultant mi-a dat fisa fiscala la ... (vezi toată discuția)
Datorii din 2004 Evelyn3 Evelyn3 In 2004 s-a inchis o afacere familiala, au fost achitate toate datoriile fata de stat, in afara penalitatilor si dobanzilor. In 2011 am primit o somatie cu ... (vezi toată discuția)