avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Datorii ANAF din 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Datorii ANAF din 2012

Buna ziua, in anul 2012 am fost ptr o foarte scurta perioada de timp broker de asigurari. Firma la care am lucrat ca si consultant mi-a dat fisa fiscala la sfarsitul anului si am completat la ANAF fisa corespunzatoare. Dupa aceea am primit acasa rezultatul,cu suma ce mai trebuia platita ptr regularizare. Acum, in 2017 continui sa primesc diferite somatii de la ANAF cum ca s-ar mai fi descoperit sume ce ar trebuit platite ptr acea perioada, ultima somatie fiind referitoare la faptul ca nu am platit contributia la fondul de pensii si pot fi amendat ca nu am completat si formularul 600. Intrebarea este: aceste sume asa zis datorate nu s-au prescris dupa aceasta perioada de timp, din 2012 pana in 2017? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
dsubti, utilizator
Cel mai recent răspuns: dsubti , utilizator 10:27, 30 Octombrie 2017
Prescriptia intervine dupa cinci ani intregi: 2016, 2015, 2014, 2013 si 2012. Deci, datoriile din 2012 nu sunt prescrise.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Iulian MANEA, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc ptr raspuns. O zi buna.
Dupa datele prezentate, datoriile fiscale se prescriu in 5 ani, deci ar interveni prescriptia in 2017. In momentul in care veti primi titlulul executor si va incepe executarea silita, imediat (in termen legal), veti contesta la Tribunal ( de contencios), executarea silita, invocind prescriptia dreptului organului fiscal de a executa silit sume mai vechi de 5 ani. Baza legala: prevederile art. 91, art. 23
şi ale art. 131 din O.G. nr. 92/2003, din care rezultă clar, precis şi la modul imperativ că, termenul de prescripţie a dreptului organului fiscal atât pentru stabilirea şi determinarea obligaţiilor fiscale, cât şi pentru executarea silită a acestora, se prescrie în termen de 5 ani şi începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a constituit baza de impunere care a generat creanţa fiscală.
Multumesc ptr raspuns,. O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)
Amenzile de circulatie silvia159 silvia159 Intrebare despre amenzile poliţiştilor. Locale, rutiere Sunt diferenţe între ele ? Amenzile de circulatie si cele rutiere în ce condiţii se prescriu. ... (vezi toată discuția)