Buna ziua,
In data de 26.o9.2017 am primit o notificare de plata de la ANAF in care mi se aduce la cunostinta ca am de plata o suma de 1273 ron reprezentand regularizare pt contributia la asig sociale de sanatate pt anul 2012. Mentionez ca eu am platit atunci 246 ron dar s-au trezit acum ca mai trebuie diferenta mentionata mai sus. De asemenea mi se comunica ca trebuie sa achit suma datorata intr-un interval de 60 zile de la data comunicarii prezentei altfel se vor calcula penalizari. Eu am inchis PFA ul in 2015 si mi se pare absurd ca dupa 5 ani sa ma puna sa platesc pt asig sociale de sanatate din 2012 pt care eu am platit atunci dar de care oricum nu mai pot beneficia retroactiv asta doar pt ca au facut regularizari acum. In mod normal nu ar trebui sa se prescrie dupa 5 ani?De ce m-au lasat sa inchid pfa si dupa 2 ani sa plateSc pt ceva ce nu mai exista.?
In informare scrie ca in baza legii 571/2003 articolul 296 se stabileste obligatia anuala de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate dar legea respectiva si articolul 296 sunt confuze.
(Art. 296. - (1) Până la data de 31 decembrie 2004, nivelul impozitelor şi taxelor prevăzute în prezentul titlu este cel stabilit prin hotărârile consiliilor locale adoptate în anul 2003 pentru anul 2004, potrivit legii, cu excepţia taxelor prevăzute la art. 267, 268 şi art. 271.
(2) Pentru anul 2004, nivelul taxelor prevăzute la art. 267, 268 şi 271 va fi stabilit prin hotărâri ale consiliilor locale, adoptate în termen de 45 de zile de la data publicării prezentului Cod fiscal în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(3) Prevederile art. 258 alin. (6) se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2004, iar prevederile art. 287, începând cu data de 1 ianuarie 2005.
(4) Taxele speciale adoptate de consiliile locale, până la data de 31 mai 2003, pentru anul fiscal 2004, care contravin prevederilor art. 282, îşi încetează valabilitatea la data intrării în vigoare a prezentului cod.)
Va rog sa ma lamuriti cum se poate asa ceva si cum pot face sa nu platesc aceasta suma sau sa o recuperez deoarece mi se pare abuziva aceasta regularizare.
Date contact . Adresa mail loredana.strajan@gmail.com
Multumesc.
Datoriile contribuabilor catre stat se platesc pe 5 ani in urma fara a se lua in calcul anul in curs. Pana la 31.12.2017 puteati fi inregistrat cu datorie de plata la ANAF. Ati primit decizia de impunere in interiorul celor 5 ani.
Va multumesc pentru raspuns. Ati putea sa-mi spuneti legea in baza careia se poate incasa aceasta suma de catre Stat si care obliga contribuabilul sa plateasca regularizari la un serviciu de care nu mai beneficiaza pentru o pfa care nu mai exista?
P.f.a. - fond asig. sanatate?
Sunt o persoana fizica autorizata, si in aceste zile am primit o instiintare de plata de la Casa de Asigurari de Sanatate pentru plata unei sume de aproape ... (vezi toată discuția)