Sunt o persoana fizica autorizata, si in aceste zile am primit o instiintare de plata de la Casa de Asigurari de Sanatate pentru plata unei sume de aproape 17 milioane lei, reprezentand contributie fond asig. de sanatate + dobanzi + penalitati pentru anii 2000 -2005. Instiintarea de plata mi-a fost comunicata in temeiul Ord. Guv. nr.92/2003 art 136 alin 3 si Ord.Guv. 86/2003 art 38 alin1.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Dupa cum am auzit, orice lege intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial sau o alta data ulterioara mentionata in continutul normei juridice respective, dar in nici un caz nu retroactiv.
Totusi, de ce trebuie sa platesc ( si chiar si PENALITATI si DOBANZi!!!!) pentru perioada 2000 - 2003.??
Va multumesc anticipat pentru raspuns
PFA-ul, pentru a beneficia de serviciile de sanatate azi, 24.04.2005, trebuie sa faca dovada ca a achitat contributia la FAS retoactiv, in ultimii doi ani (2004 si 2003) si respectiv in primul trimestru al anului curent (ianuarie-martie 2005). Nu inteleg totusi de ce sunteti obligat la plata si pentru perioda pana in 2003.
Personal, as contesta decizia de impunere pentru acea perioada si as achita prin virament, in conturi separate, cuantumul pentru 2003, 2004, 2005 si respectiv penalitatile pentru 2003 si 2004.
De ce nu faceti un drum la CAsS Bucuresti?
Exista obligativitatea achitarii asigurarii de sanatate la P.F. inca inainte de 2000.
Inspectorul tau nu ti-a comunicat acest lucru cand depuneai declaratiile de autoimpunere?
Ar fi o solutie invocarea prescripriei pentru o parte din sume , daca nu ti-au fost solicitate pana in prezent.