avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Depre legea 231/2018
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Depre legea 231/2018

Buna ziua,

Sotia mea amostenit o casuta si terenul aferent de la bunicii ei. E vorba despre o casa veche si un teren de 298 m2. Prin 2015 am vrut sa facem intabularea casei insa, in urma masuratorilor facute de inginerul de la cadastru, au reiesit vreo 100m2 in plus fata de ceea ce exista in acte.
La vremea respectiva am tot umblat ca sa lamurim povestea asta si concluzia a fost ca lucrurile se pot rezova pe cale juridica printr-un proces de uzucapiune. N-am mai pucat sa facem acel lucru atunci.

Acum aud despre aceasta lege 231/2018 si intrebarea mea este daca aceasta lege se aplica in cazul nostru, adica daca putem obtine proprietatea asupra acelor 100 m2 suplimentari. Exista inca martori care i-au cunoscut pe bunici si care ne-au confirmat ca terenul cumparat de ei este exact ceea ce avem noi astazi, adica acei 298 m2.

Multumesc,

B
Cel mai recent răspuns: Ionuț Olteanu , Avocat 18:24, 2 Decembrie 2018
Din scurta relatare pe care ați facut-o mai sus reiese ca va încadrați in condițiile legii mai sus menționate. Mergeți și va informați la primărie ce acte va trebuie cu exactitate. Termenul de depunere a dosarelor este pana la 06.12.2018. Consultați un avocat care sa va ajute la întocmirea dosarului. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzucapiune teren??? CosZ CosZ Am moștenit un teren de 700 m2 impreuna cu sora mea. Terenul in realitate masoara 810 m2. Sora mea si a vandut partea si eu am ramas cu 400 m. Nu ma inteleg ... (vezi toată discuția)
Obtinerea titlului de propietate prin instanta nanca nanca Buna ziua, am o problema arzatoare si anume: -bunicii paterni au achizitionat in urma cu 47 de ani 150m2 de teren pe care au construit o casa, ... (vezi toată discuția)
Posesie, construire Maria Ioana43 Maria Ioana43 Am obtinut un teren prin uzucapiune, l-am inscris in CF si am devenit posesor urmand ca in 3 ani sa devin proprietar. Pot sa construiesc pe el o casuta? ... (vezi toată discuția)