Buna ziua, am o problema arzatoare si anume:
-bunicii paterni au achizitionat in urma cu 47 de ani 150m2 de teren pe care au construit o casa, in Bucuresti, prin chitanta legalizata la notariat, care insa nu tine loc de act de propietate. Primul decedat a fost bunicul dupa care bunica a deschis succesiunea, la care a participat dumneaei si tatal meu fiind singurul copil.In momentul in care a decedat tatal primul, iar apoi bunica, am vrut sa deschid succesiune mai departe insa notarul mi a explicat ca desi la vremea respectiva s a putut face o succesiune pe acceasta casa, conform noilor legi aceasta nu se mai poate face decat prin instanta.Am deschis masa succesorala dupa cei doi in calitate de mostenitori eu si sora mea, insa nu am putut include acest imobil.
O a doua problema legata de acest imobil este ca atunci cand bunicii au cumparat imobilul, au ocupat inca 100 m2 de teren in continuarea acestuia(la fel ca toti vecinii din zona ) deoarece nimeni nu s a prezentat pentru a l ocupa ca propietar.
Deoarece nu mi pot permite luxul de a plati un avocat, intentionez sa intru in instanta, de a ma prezenta singura si de a deschide o dubla actiune: si anume pentru cei 150m2 sa solicit titlu de peopietate pe baza actelor deja existente si a succesiunii deja facuta de bunica mea pe acest imobil, iar pe cei 100m2 sa solicit act pe baza uzucapiunii.
Tinand cont de cele expuse va rog sa ma indrumati( cat va permite sufletul, tinand cont de faptul ca solicit un sfat gratuit), sa ma sfatuiti in privinta procedurii si sa mi explicati daca in cazul in care chem in instanta primaria pentru cei 100m2 si pierd (doamne fereste procesul), daca platesc cheltuieli de judecata si daca e vb de sume imense.
Solicit aceste sfaturi pentru a sti daca pot risca sa ma reprezint singura sau trebuie sa astept sa fac rost de bani mai multi, pentru un avocat (din cate stiu trebuie sa platesc o taxa de timbru pentru toata suprafata din discutie, evaluator , etc- sper sa mi permit aceste costuri), insa nu cred ca mi pot permite si plata unui avocat(am vb cu 2 persoane de meserie si mi au spus niste preturi impresinante).
Fata de cele expuse , apelez la putere dumnevoastra de intelegere a unei persoane care nu si permite momentan decat temeri, sperante sau poate inconstienta in locul unui avocat, care ar scuti-o de acestea.
VA MULTUMESC ANTICIPAT SI VA DORESC SUCCES IN TOATE ACTIVITATILE PE CARE LE INTENTIONATI.
CU RESPECT SI DRAG.
Ca adresa de contact :anca22m@yahoo.com
Problema este ca momentan, comisiile locale de fond funciar (inclusiv cele de la sectoare) au activitatea suspendata pana anul viitor, datorita legii 165/2013 (trebuie sa se ocupe de inventarierea terenurilor). Daca comisia locala ar fi lucrat, eu zic ca va rezolvati problema administrativ, prin Ordinul Prefectului (in baza art. 23 si 36 din legea 18/1991, se depuneau o serie de acte la primarie si se constata intr-un final dreptul de proprietate asupra terenului; cladire se intabula in baza unui certificat de atestare a edificarii constructiei, tot de la primarie). Prin instanta... ar trebui sa-i chemati in judecata pe cei de la care au cumparat bunicii (mostenitorii acestora) ca in baza chitantei sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, iar eventuala uzucapiune nu poate fi invocata contra primariei ci a fostului detinator al terenului ocupat de dvs (care o fi fost el...). Poate mai vin si colegii cu idei.
Cum se face un rol
aiurelu36
Tatal meu a decedat anul trecut,pentru a face succesiunea ,notarul mi-a cerut mai multe documente de la primarie, logic am fost la primarie si am solicitat ... (vezi toată discuția)