avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunicii mei au avut un teren de 2 hectare (o singura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunicii mei au avut un teren de 2 hectare (o singura parcela) ...

bunicii mei au avut un teren de 2 hectare (o singura parcela)
parintii mei au decedat de mult timp si s-a ocupat unchiul meu de acest teren. anul trecut cand a decedat am gasit cartea funciara,care e pe numele bunicului. nu stiam nimic de acest teren paca acum.
cand am fost sa clarificam lucrurile, cei de la primarie au zis ca acest teren este vandut de unchiul meu (care nici nu era singurul mostenitor). nu mai figureaza la noi acest teren la primarie, nu trebuia sa platim nici impozit.
probabil plateste cumparatorul. nu stim ca nu au dat prea multe informatii. cumparatorul lucreaza la primarie...
am cerut o copie dupa cartea funciara si terenul inca mai e pe numele bunicului.deci nu a fost vandut legal. ca nu avea cum. trebuia sa faca succesiunea si trebuia sa mostenim si noi.
noi mai avem drept la acest teren? cum si de ce au scos de la noi din impozit cei de la primarie terenul? ce e de facut in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: simon1991 , utilizator 16:13, 13 Iulie 2022
Daca nu exista act autentic de vanzare cumparare nu avea cum sa va scoata de pe rol primaria. Probabil daca cumparatorul lucreaza la primarie a pus o vorba buna pe acolo si ati fost gresit informat ca sa va impiedice sa va platiti impozitul.

Mergeti la cadastru si scoateti un extras de carte funciara, solicitati in scris la primarie un certificat fiscal si un istoric de rol pentru acel imobil (insa asta dupa ce faceti macar o declaratie de acceptare a succesiunii dupa bunicul, daca nu dezbaterea sucecsiunii de a dreptul, pentru a putea justifica interesul in a scoate acel certificat). Pentru cadastru nu va trebuie, orice putand solicita aceste informatii care sunt publice.
Va multumesc mult! O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare notariala LiviuNeaguIon LiviuNeaguIon Buna seara! Tatal meu impreuna cu unchiul meu au vandut 2 loturi invecinate, mostenite de la tatal lor (bunicul meu) unei rude in anul 2001. Toate bune, ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla dacă un teren a fost vândut? MadalinaET MadalinaET Buna ziua, de curând am fost la primărie pentru a ma interesa de pământul agricol al bunicii mele pe care dorim sa îl vindem și am descoperit ca bunicul ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)