avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de uzucapiune teren???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de uzucapiune teren???

Am moștenit un teren de 700 m2 impreuna cu sora mea. Terenul in realitate masoara 810 m2. Sora mea si a vandut partea si eu am ramas cu 400 m. Nu ma inteleg cu noul proprietar asupra unei portiuni de teren ( cea suplimentara) care nu apare in niciun document, nici macar la primarie. Ar fi de mentionat ca terenul acesta de 810 m2 a fost al bunicilor, apoi al parintilor, acum al nostru.... Vreau sa subliniez ca a fost in "proprietatea" familiei de cel putin 40-50 de ani. As initia o actiune in instanță, dar nu stiu ce sanse as avea? Sau care ar fi metoda prin care sa intru in posesia suprafetei fara acte de 110 m2!? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CosZ , utilizator 08:57, 12 Noiembrie 2018
Da, este aplicabila actiunea in constatare, dreptul de proprietate fiind dobandit prin efectul uzucapiunii.

Uzucapiunea reprezinta, in esenta, o sanctiunea impotriva proprietarului nediligent, care a ramas in pasivitate in ceea ce priveste exercitiul dreptului de proprietate.

Uzucapiunea se fundamenteaza pe faptul posesiei.

Posesia trebuie sa fie una continua publica, neintrerupta , sub nume de proprietar.

Uzucapiunea reprezinta o modalitate originara de dobandire a dreptului de proprietate, avand efecte retroactive.

Dumneavoastra puteti invoca jonctiunea posesiilor, in calitatea dumneavoastra de succesor.

Practic, posesia dumneavoastra este unita cu posesia autorilor.

Martorii si documentele atesta faptul posesiei .Se va dispune o expertiza topografica.


Succes.

Multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare la dvs. In temeiul legii 231/2.08.2018, as face o solicitare catre primarie pentru a mi comunica statutul juridic al terenul meu, drept urmare sa ma puna in posesie.. Ar fi o solutie fezabila in situatia data?? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre uzucapiune costel01 costel01 Buna ziua.Locuiesc intr-un imobil cumparat de parintii mei, in urma cu 40 de ani ,pe baza unei chitante de mina.Deoarece nu cunosc domiciliul actual al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .interesata de un avocat in constanta ptr uzocapione ... Zibileanu Zibileanu Buna ziua .Interesata de un avocat in Constanta ptr uzocapione teren de 300m, Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Uzucapiune teren fara acte leorot leorot Buna ziua, Am un teren in oras, pe care am si o casa. Ambele cu acte in regula, declarate si impozitate. In continuarea curtii am 400 mp gradina, care a ... (vezi toată discuția)