avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre uzucapiune

Buna ziua.Locuiesc intr-un imobil cumparat de parintii mei, in urma cu 40 de ani ,pe baza unei chitante de mina.Deoarece nu cunosc domiciliul actual al proprietarului,pot introduce actiunea de uzucapiune cu numele si adresa acestuia de pe chitanta de mina de la acea data?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:00, 23 Februarie 2015
logic nu.
Pai daca este cumparat, mergeti in instanta sa obtineti actul de proprietate in baza chitantei.
Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea dobandirii dreptului de proprietate , pe calea prescriptiei achizitive.


Veti invoca jonctiunea posesiilor, unind posesia autorilor dumneavoastra ( parintii dumneavoastra ) cu posesia exercitata de dumneavoastra.


Trebuie sa precizati adresa paratilor, in vederea citarii acestora.( va puteti adresa Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanelor , in vederea identificarii adreselor de buletin, pentru a fi legal citati ).



Uzucapiunea reprezinta o modalitate originara a dobandirii dreptului de proprietate, o dovada absoluta a dobandirii dreptului de proprietate ( dreptul de proprietate va fi dobandit in mod retroactiv, de la data cand a fost exercitata posesia ).



Asadar, trebuie demonstrat fapul ca parintii dumneavoastra au exercitat o posesie utila, continua , publica , neintrerupta, sub nume de proprietar , vreme de 30 de ani.


Faptul posesiei este demonstrat prin martori , inscrisuri.


In cauza va fi ordonata o expertiza topografica, in vederea identificarii terenului ( a suprafetei si a vecinatatilor ).





Succes.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa 30 de ani mass mass Buna ziua, voi prezenta situatia. Exista 5 frati, 2 sunt ai tatalui din prima casatorie iar 3 sunt ai ambilor parinti. de la decesul tatalui au trecut 30 de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune teren fara acte leorot leorot Buna ziua, Am un teren in oras, pe care am si o casa. Ambele cu acte in regula, declarate si impozitate. In continuarea curtii am 400 mp gradina, care a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune teren Tache 86 Tache 86 Bunicul meu a lăsat un teren tatălui meu și unui unchi. Eu cu fratele și mama am renunțat la partea tatălui în favoarea surorii. Se poate folosi ea de ... (vezi toată discuția)