Bunicul meu a lăsat un teren tatălui meu și unui unchi. Eu cu fratele și mama am renunțat la partea tatălui în favoarea surorii. Se poate folosi ea de uzucapiune pentru a intra în posesia întregului teren, având în vedere faptul că pe moștenitorii unchiului nu i-a interesat niciodată acel teren, noi plătind impozitul și pentru partea lor din 1990 până acum?
Este operanta uzucapiunea , modalitate originara a dobandirii dreptului de proprietate.
Uzucapiunea reprezinta, practic, o sanctiune impotriva proprietarului nediligent, care a ramas in pasivitate, in ceea ce priveste exercitiul dreptului de proprietate.
Dumneavoastra, cu succes, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea dobandirii dreptului de proprietate, pe calea accesiunii imobiliara artificiale.
Uzucapiunea presupune exercitarea unei posesii de lunga durata, posesia continua, publica, neintrerupta, sub nume de proprietar.
Viciile posesiei atrag respingerea actiunii.
Trebuie demonstrat faptul ca s-au platit impozitele si taxele aferente terenului .
Se va dispune o expertiza topografica, in vederea identificarii imobilului si in vederea determinarii vecinatatilor.