avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune teren

Bunicul meu a lăsat un teren tatălui meu și unui unchi. Eu cu fratele și mama am renunțat la partea tatălui în favoarea surorii. Se poate folosi ea de uzucapiune pentru a intra în posesia întregului teren, având în vedere faptul că pe moștenitorii unchiului nu i-a interesat niciodată acel teren, noi plătind impozitul și pentru partea lor din 1990 până acum?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati renuntat in favoarea surorii prin notar sau verbal intre dvs?
Daca este prin notar DA se poate folosi de uzucapiune
Am renunțat în fața notarului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este operanta uzucapiunea , modalitate originara a dobandirii dreptului de proprietate.

Uzucapiunea reprezinta, practic, o sanctiune impotriva proprietarului nediligent, care a ramas in pasivitate, in ceea ce priveste exercitiul dreptului de proprietate.

Dumneavoastra, cu succes, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea dobandirii dreptului de proprietate, pe calea accesiunii imobiliara artificiale.

Uzucapiunea presupune exercitarea unei posesii de lunga durata, posesia continua, publica, neintrerupta, sub nume de proprietar.

Viciile posesiei atrag respingerea actiunii.

Trebuie demonstrat faptul ca s-au platit impozitele si taxele aferente terenului .

Se va dispune o expertiza topografica, in vederea identificarii imobilului si in vederea determinarii vecinatatilor.

Succes.

Depinde daca a folosit acel teren, daca a crezut ca e al ei etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate teren muncit peste 30 de ani Ovidiuuu Ovidiuuu Buna seara, daca puteti sa ma indrumati si pe mine ce se mai poate face ca ma judec cu primaria din comuna pt un teren pe care parintii mei il muncesc de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani fata de mostenitori Mircea1787 Mircea1787 Vă propun speţa mea de uzucapiune să vă daţi cu părerea dacă ar avea şanse de reuşită sau nu....încă nu am formulat cererea. Orice sfat e ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune teren fara acte leorot leorot Buna ziua, Am un teren in oras, pe care am si o casa. Ambele cu acte in regula, declarate si impozitate. In continuarea curtii am 400 mp gradina, care a ... (vezi toată discuția)