avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posesie, construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posesie, construire

Am obtinut un teren prin uzucapiune, l-am inscris in CF si am devenit posesor urmand ca in 3 ani sa devin proprietar. Pot sa construiesc pe el o casuta? Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2021
Maria Ioana43, utilizator
Cel mai recent răspuns: maminalena , utilizator 16:20, 15 Aprilie 2021
Daca l-ati dobandit prin uzucapiune, ati dobandit direct dreptul de proprietate. Daca l-ati dobandit ca urmare a faptului ca l-ati stapanit si s-a facut cadastrul sistematic care v-a mentionat ca posesor sau daca ati v-ati intabulat ca posesor in mod voluntar pe baza unui certificat emis de primarie deoarece nu detineti act de proprietate, atunci ati dobandit dreptul de posesie, intr-adevar, dar nu prin uzucapiune. In acest caz, daca nu se contesta inscrierea dvs ca posesor in cartea funciara, in termen de 3 ani de la data inscrierii deveniti proprietar deplin, in temeiul legii.
Mai exact, cum ati dobandit? V-ati adresat instantei cu o cerere pentru constatarea dobandirii dreptului de proprietate prin uzucapiune sau v-ati intabulat direct?
M-am intabulat prin primarie ca posesor. Pot sa construiesc pe teren pana o sa se implineasca cei 3 ani si o sa devin proprietar?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2021
Manuela Rășină, administrator
Nu cred ca puteti, pentru ca nu sunteti inca proprietar deplin. Cel mai sigur este sa intrebati la primarie.
Buna ziua. V-as ruga mult de tot daca puteti sa detaliati putin cum ati facut "intabularea prin primarie" deoarece m-ar interesa si pe mine. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba despre cadastru sistematic care se face gratuit de catre stat. Doar cand se aproba sa se inceapa in zona dumneavoastra puteti beneficia de aceste proceduri.
Cand dvs solicitati unui expert cadastral sa va faca lucrarea de cadastru si sa inscrieti proprietatea in cartea funciara se numeste cadastru sporadic si il platiti.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
maminalena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o intrebare pentru cei care cunosc legile imobiliare, ... Florin _bc Florin _bc Bună ziua! Am o intrebare pentru cei care cunosc legile imobiliare, conform legii 185/2018 un teren aflat în posesie și care a fost trecut în cartea ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate? dexomila dexomila Daca in extrasul meu de carte funciara scrie la partea a II-a(Foaie de proprietate): \"Actcontractde vanzare cumparare nr din 2007 emis de bnp...\" \" ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor. as avea o intrebare in legatura cu intabularea ... CrisCristina11 CrisCristina11 Buna ziua tuturor. As avea o intrebare in legatura cu intabularea unui teren. Ma aflu inscris ca si posesor pe cf unui teren intravilan din 2016 impreuna cu ... (vezi toată discuția)