avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate Diabolique90

Activitate Diabolique90

Răspuns la discuția Demisie in Concediu medical
Mulțumesc frumos pentru răspuns.

Cornel Vasile a scris:

Demisia fara preaviz opereaza in anumite situatii ... sigur este vorba despre asa ceva?

Da ... Din păcate în firma implicată , când se dorește a " scăpa " de cineva , se practica demisia la zi din propria inițiativă a angajatului prin diferite presiuni.
Demisia este fara preaviz , nu știu rezoluția pusă deoarece nu am mai primit nicio înștiințare din partea firmei..

Firma a fost înștiințată de existenta CM.

Cornel Vasile a scris:

Concediul medical va suspenda termenul de preaviz, daca demisia este cu preaviz.

Pe cererea de demisie ce rezolutie apus angajatorul?

Buna ziua , in urma unor circumstanțe anormale , amenințări, injurii și agresiuni fizice , am fost forțat să îmi dau demisia la zi de la locul de munca.

Știu căile de atac , din păcate natura persoanei agresoare , chiar daca au existat și doi martori, mă face să mă tem pentru familia mea dacă îl acționez in instanță.

Intamplarea sau norocul a fost că demisia scrisă pe data de 06.05 sa fie intocmita cu data de 07.05 . Datorita unor complicații medicale apărute în data de 06.05 , am obținut CM din aceasta data , deci teoretic înainte cu o zi de data intrării în vigoare a demisiei.

Întrebarea mea este , acel CM mai are vreo valabilitate sau a încetat contractul de munca conform demisiei in data de 07.05 ?

Mulțumesc,
freeelis a scris:n
nNu are nicio legatura cu ce doriti dvs acel raspuns.n
nnProbabil este doar o tentativa de intimidare, demisia le-a fost predata și am solicitat număr de înregistrare pentru ea (nu cumva sa dispară), rămâne sa vad dacă mai continua acest "joc". Multumesc din nou
Diabolique90 a scris:

freeelis a scris:

Puteti sa va depuneti demisia fara preaviz ... nu are nicio legatura cu faptul ca angajatorul este in insolventa.

Art.81 C.mun.
...
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Textul de lege nu face nicio exceptie cu privire la situatia unui angajator.

Am inteles , multumesc frumos.

Revin abia astăzi cu răspunsul departamentului de resurse umane cu privire la demisia fără preaviz în baza articolului 81 și anume : "salariile restante se vor recupera la masa credala, toată lumea știe asta, ne puteți acționa în instanta cu privire la acest aspect sau va puteți înțelege amiabil cu conducerea societății sa plecați , deși este puțin probabil.... "
Buna ziua , va deranjez cu urmatoarea dilema/nelamurire , firma la care lucrez se afla in insolventa de aproximativ 2 ani , anterior intrarii in insolventa au ramas salarii restante la majoritatea angajatilor pe 2 luni , bani care nu au fost platiti nici pana in ziua de azi. Ma pot lega de acest lucru pentru a depune demisia fara preaviz invocand nerespectarea contractului de munca ?
Am discutat cu multiple persoane , fara specializare in domeniu , care au mentionat ca nu pot invoca asta deoarece firma se afla in insolventa si s-ar aplica un regim special etc..

Multumesc anticipat,