avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz - Firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz - Firma in insolventa

Buna ziua , va deranjez cu urmatoarea dilema/nelamurire , firma la care lucrez se afla in insolventa de aproximativ 2 ani , anterior intrarii in insolventa au ramas salarii restante la majoritatea angajatilor pe 2 luni , bani care nu au fost platiti nici pana in ziua de azi. Ma pot lega de acest lucru pentru a depune demisia fara preaviz invocand nerespectarea contractului de munca ?
Am discutat cu multiple persoane , fara specializare in domeniu , care au mentionat ca nu pot invoca asta deoarece firma se afla in insolventa si s-ar aplica un regim special etc..

Multumesc anticipat,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa va depuneti demisia fara preaviz ... nu are nicio legatura cu faptul ca angajatorul este in insolventa.

Art.81 C.mun.
...
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Textul de lege nu face nicio exceptie cu privire la situatia unui angajator.
Diabolique90 a scris:

freeelis a scris:

Puteti sa va depuneti demisia fara preaviz ... nu are nicio legatura cu faptul ca angajatorul este in insolventa.

Art.81 C.mun.
...
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Textul de lege nu face nicio exceptie cu privire la situatia unui angajator.

Am inteles , multumesc frumos.

Revin abia astăzi cu răspunsul departamentului de resurse umane cu privire la demisia fără preaviz în baza articolului 81 și anume : "salariile restante se vor recupera la masa credala, toată lumea știe asta, ne puteți acționa în instanta cu privire la acest aspect sau va puteți înțelege amiabil cu conducerea societății sa plecați , deși este puțin probabil.... "
Nu are nicio legatura cu ce doriti dvs acel raspuns.
freeelis a scris:n
nNu are nicio legatura cu ce doriti dvs acel raspuns.n
nnProbabil este doar o tentativa de intimidare, demisia le-a fost predata și am solicitat număr de înregistrare pentru ea (nu cumva sa dispară), rămâne sa vad dacă mai continua acest "joc". Multumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante Gabriela_22mai Gabriela_22mai Buna ziua, Am o nelamurire legata de recuperarea salariilor ca fost angajat. Situatia este urmatoarea: Am lucrat la o firma timp de 1 an si ceva si in ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor dupa insolventa Astereala Astereala Buna ziua, Lucrez la o firma care a intrat in insolventa de restructurare in dec 2011. Pe anul 2012 ca si salar am primit avans pe ianuarie februarie si ... (vezi toată discuția)