Lucrez la o firma care a intrat in insolventa de restructurare in dec 2011. Pe anul 2012 ca si salar am primit avans pe ianuarie februarie si martie dar nici o decontare. Nu am semnat nici un fluturas de salar. As dorii sa stiu daca sunt indreptatatit sa imi dau demisia(lichidarea) la zi si ce pot sa fac pentru a recupera banii.
Creantele salariale sunt inscrise automat in tabloul creditorilor in virtutea prevederilor legii nr. 85 din 2006 privind procedura insolventei. Creantele salariale se platesc cu prioritate, inaintea altor creante. Puteti sa va depuneti demisia, teoretic la lichidare ar trebuie sa primiti drepturile banesti restante.
Deci sunt indreptatit sa imi dau demisia la zi (nu doresc sa stau in preaviz) pe motiv de neplata salariilor?
Cu salariile restante inainte de insolventa sunt trecut la masa creditoare. Voi fi trecut si cu cele de dupa ce a inceput insolventa tot la masa creditoare?
Intr-adevar, neplata salariului este motiv de a demisiona fara preaviz ...veti fi trecut la masa credala cu salariile restante aferente perioadei lucrate pana la data incetarii raportului de munca.