avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata Salariilor Dupa Insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata Salariilor Dupa Insolventa

Buna ziua,

Lucrez la o firma care a intrat in insolventa de restructurare in dec 2011. Pe anul 2012 ca si salar am primit avans pe ianuarie februarie si martie dar nici o decontare. Nu am semnat nici un fluturas de salar. As dorii sa stiu daca sunt indreptatatit sa imi dau demisia(lichidarea) la zi si ce pot sa fac pentru a recupera banii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 13 Aprilie 2012
Creantele salariale sunt inscrise automat in tabloul creditorilor in virtutea prevederilor legii nr. 85 din 2006 privind procedura insolventei. Creantele salariale se platesc cu prioritate, inaintea altor creante. Puteti sa va depuneti demisia, teoretic la lichidare ar trebuie sa primiti drepturile banesti restante.
Deci sunt indreptatit sa imi dau demisia la zi (nu doresc sa stau in preaviz) pe motiv de neplata salariilor?

Cu salariile restante inainte de insolventa sunt trecut la masa creditoare. Voi fi trecut si cu cele de dupa ce a inceput insolventa tot la masa creditoare?
Intr-adevar, neplata salariului este motiv de a demisiona fara preaviz ...veti fi trecut la masa credala cu salariile restante aferente perioadei lucrate pana la data incetarii raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei si recuperarea creantelor salariale karmena karmena Buna ziua Poate sa ma ajute cineva cu un raspuns? Daca firma este in insolventa si la aceasta data, judecatorul sindic a admis lista cu creantele salariale ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)