avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura insolventei si recuperarea creantelor ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura insolventei si recuperarea creantelor salariale

Buna ziua
Poate sa ma ajute cineva cu un raspuns? Daca firma este in insolventa si la aceasta data, judecatorul sindic a admis lista cu creantele salariale ca fiind parte din masa credala iar hotararea instantei este definitiva si executorie, se pot recupera drepturile salariale? Mentionez ca lichidatorul( persoana desemnata de instanta) impreuna cu Comisia formata din trei creditori principali au aprobat vanzarea de catre firma aflata in insolventa a unor produse care pana acum au fost blocate, cu scopul de a oferi posibilitatea de restructurare si reintrare in functiune a acesteia, dupa un plan de restructurare care urmeaza sa fie aprobat de catre instanta, undeva , cel mai devreme, in septembrie. Desi acele produse au fost confectionate de catre salariatii de pe lista depusa in instanta, patronul si lichidatorul nu vor sa plateasca aceste drepturi salariale restante, datorate pentru perioada anterioara cererii de intrare in insolventa, ci spun ca vor folosi banii incasati ca sa faca investitii si sa reabiliteze activitatea firmei.Din lege am retinut ca drepturile salariale sunt prioritare. Nu inteleg de ce sunt inlaturati salariatii care nu si-au primit drepturile salariale pentru munca prestata inainte de declararea insolventei ,iar banii, rezultati din vanzarea produselor la care ei au contribuit prin munca, sunt folositi ca sa repuna in activitate firma, respectiv pentru noi investitii sau acizitionare de materii prime sau materiale . Putem cere, ca si salariati admisi de instanta in masa credala, executarea silita a sumelor ce ni le datoreaza firma? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters137562 , utilizator 18:37, 28 Iunie 2010
Am inteles ca este vorba despre creante salariale nascute anterior declansarii procedurii de insolventa si ca urmare, acestea, fiind inscrise in tabelul definitiv al tuturor creantelor declarate impotriva averii debitoarei, se vor achita potrivit programului de plati cuprins in planul de reorganizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Imi mai pot recupera banii munciti de la o firma in faliment BarbuViorica BarbuViorica Am lucrat la o firma de paza care la momentul cand ne-a angajat se afla in insolventa ,lucru pe care noi angajatii l-am aflat acum o luna.Noi eram platiti cu ... (vezi toată discuția)
Insolventa si faliment gillu gillu Buna ziua. Ne-am inscris la masa credala a debitoarei impotriva careia s-a dispus deschiderea procedurii generale de insolventa, cererea fiind admisa cu suma ... (vezi toată discuția)