avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma angajatoare intrata in insolventa, cum imi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma angajatoare intrata in insolventa, cum imi recuperez banii cuveniti pentru incalcarea drepturilor salariale?

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti ce se intampla in cazul in care fosta firma angajatoare, cu care eram in proces pentru incalcarea drepturilor salariale, a intrat in insolventa, iar judecatorul a suspendat cazul din acest motiv?

Fosta firma angajatoare a fost de acord sa-mi restituie o parte din bani, dar nu pe toti, iar judecatorul nu a luat nici o decizie in aces sens, mi-a zis doar la utlima infatisare sa ma inscriu la masa credala cu suma totala. Asta imi garanteaza ca imi voi primi toti banii?

Si pentru a face modificarile necesare in cartea de munca cui trebuie sa ma adresez, avand in vedere ca procesul a fost suspendat la sectia a 8-a, iar cei de la sectia a 7-a nu se ocupa cu asa ceva.

Credeti ca ar trebui sa contactez o firma de recuperari creante?

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
irinairina13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 15 Octombrie 2011
Faceti o adresa lichidatorului prin care solicitati drepturile salariale cuvenite legal!
Daca ii trimit documentele depuse la dosar in aces sens e bine?

In intampinarea in care fosta firma angajatoare era de acord sa-mi plateasca o parte din suma, respingea plata altor sporuri la care am avut dreptul prin lege.

Daca judecatorul de la sectia a 8-a nu a luat nici o decizie in acest sens, lichidatorul cum va putea sa-mi resituie toate drepturile salariale cuvenite prin lege?
Judecatorul nu se poate pronunta inainte ... dupa deliberarea si pronuntarea hotararii veti vedea ce a dispus judecatorii...
Inainte de ce anume nu se poate pronunta judecatorul? Daca procesul a fost suspendat din cauza ca firma a intrat in insolventa, cand o sa se pronunte, cand n-o sa se mai poata face nimic?

Multumesc pentru raspuns.
irinairina13 a scris:

Inainte de ce anume nu se poate pronunta judecatorul? Daca procesul a fost suspendat din cauza ca firma a intrat in insolventa, cand o sa se pronunte, cand n-o sa se mai poata face nimic?

Multumesc pentru raspuns.


Daca a fost suspendat , judecatorul nu se poate pronunta decat dupa repunerea pe rol a litigiului dvs ... posibil dupa declararea angajatorului in insolventa ...

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante. Elusha Elusha Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, si am restante 5 luni în care nu mi-am primit salariul. Momentan sunt in preaviz, dar urmeaza sa se termine si ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)
Imi mai pot recupera banii munciti de la o firma in faliment BarbuViorica BarbuViorica Am lucrat la o firma de paza care la momentul cand ne-a angajat se afla in insolventa ,lucru pe care noi angajatii l-am aflat acum o luna.Noi eram platiti cu ... (vezi toată discuția)