avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imi mai pot recupera banii munciti de la o firma in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imi mai pot recupera banii munciti de la o firma in faliment

Am lucrat la o firma de paza care la momentul cand ne-a angajat se afla in insolventa ,lucru pe care noi angajatii l-am aflat acum o luna.Noi eram platiti cu salariul la 2 luni.La inceputul lunii iunie firma a intrat in faliment .
Mai putem recupera noi banii munciti si vreau sa stiu cum.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 5 Iunie 2019
Buna ziua,
Va inscrieti la masa credala cu debitul datorat, reprezentand salariile neplatite.
Angajator in insolventa: Ce drepturi au angajatii si cum isi pot recupera ei salariile neachitate?
www.avocatnet.ro/articol_414...

sau

[ link extern ]
Va rog mai multe detalii.Ce este masa credala si unde o gasim pentru a face incrierea?Mentionez ca suntem mai multe persoane neplatite .Firma se afla in alta localitate (Bucuresti) si noi fostii angajati in alte localitati.Cine va intocmi listele cu toti angajatii din tara pentru inscriere?
Regimul juridic al creanțelor salariale reglementate de procedura insolvenței este unul preferențial, materializându-se prin următoarele:
– înregistrarea din oficiu a creanțelor salariale în tabelul de creanțe de către administratorul judiciar/lichidatorul judiciar pe baza evidențelor contabile ale angajatorului;

– salariații angajatorului debitor sunt exceptați de la depunerea declarației de creanțe;

– înscrierea din oficiu a creanțelor salariale nu echivalează cu lipsa obligației administratorului judiciar de verificare a corectitudinii înregistrării acestor creanțe în contabilitatea debitorului. În cazul în care o astfel de evidenţă nu există sau nu este ţinută conform cu legea, creanţele salariale vor fi evaluate după orice mijloc de probă, ori prin refacerea actelor de către practician şi incluse în tabele[5] Un caz particular poate fi reprezentat de situația în care creanțele salariale fac obiectul unui litigiu, nefiind înscrise în contabilitatea debitoarei. Recomandarea este în sensul transmiterii unei informări de către creditorii salariați (eventual înăuntrul termenului de depunere a creanțelor stabilit prin hotărârea de deschidere a procedurii insolvenței) cu privire la aceste aspecte, evitând astfel riscul necunoașterii acestor pretenții de către administratorul/lichidatorul judiciar;
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala ContSters277422 ContSters277422 Buna ziua, am lucrat la o firma acum un an si jumatate si aceasta firma a ramas \\"datoare\\" catre mine cu o suma destul de mare. De atunci am incercat in ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat cosmintby cosmintby O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)