Buna ziua,
am lucrat la o firma acum un an si jumatate si aceasta firma a ramas "datoare" catre mine cu o suma destul de mare. De atunci am incercat in fel si chip sa imi recuperez salariile neplatite dar in zadar. Acum firma se alfa in insolventa si mi s-a spus ca trebuie sa astept de la o anumita banca niste acte pentru incrierea la Masa Credala. Am citit eu pe net cam despre ce e vorba,dar nu prea inteleg cate sanse sunt sa ma incriu la Masa Credala si sa imi recuperez banutii mei. Va rog sa imi spuneti daca stiti despre ce e vb. Ce am de facut? Multumesc anticipat.
Creditorii care au calitatea de salariati ai debitorului vor fi inregistrati in tabelul creantelor din oficiu, dupa cum rezulta din evidenta contabila.
Art. 3 pct. 10 din Legea nr.85/2006 defineste creantele salariale ca fiind acele “creante ce izvorasc din raporturile de munca dintre debitor si salariatii acestuia, inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul/lichidatorul judiciar.”
Asadar, inscrierea salariatilor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.
Sfatul meu este sa faceti, totusi, o cerere de inscriere la masa credala in care sa indicati calitatea dvs de salariat, suma pe care o pretindeti de la societatea debitoare si modalitatea de calcul a acestei sume (cite salarii, in ce valoare, pe cite luni, etc.). Va poate fi utila aceasta cerere mai ales in situatia in care societatea debitoare, prin reprezentantii sai, a "omis" sa predea administratorului judiciar lista cu toti creditorii sai, inclusiv creditorii salariati.