avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inscriere la Masa Credala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inscriere la Masa Credala

Buna ziua,
am lucrat la o firma acum un an si jumatate si aceasta firma a ramas "datoare" catre mine cu o suma destul de mare. De atunci am incercat in fel si chip sa imi recuperez salariile neplatite dar in zadar. Acum firma se alfa in insolventa si mi s-a spus ca trebuie sa astept de la o anumita banca niste acte pentru incrierea la Masa Credala. Am citit eu pe net cam despre ce e vorba,dar nu prea inteleg cate sanse sunt sa ma incriu la Masa Credala si sa imi recuperez banutii mei. Va rog sa imi spuneti daca stiti despre ce e vb. Ce am de facut? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 25 Ianuarie 2013
Creditorii care au calitatea de salariati ai debitorului vor fi inregistrati in tabelul creantelor din oficiu, dupa cum rezulta din evidenta contabila.

Art. 3 pct. 10 din Legea nr.85/2006 defineste creantele salariale ca fiind acele “creante ce izvorasc din raporturile de munca dintre debitor si salariatii acestuia, inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul/lichidatorul judiciar.”
Asadar, inscrierea salariatilor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.

Sfatul meu este sa faceti, totusi, o cerere de inscriere la masa credala in care sa indicati calitatea dvs de salariat, suma pe care o pretindeti de la societatea debitoare si modalitatea de calcul a acestei sume (cite salarii, in ce valoare, pe cite luni, etc.). Va poate fi utila aceasta cerere mai ales in situatia in care societatea debitoare, prin reprezentantii sai, a "omis" sa predea administratorului judiciar lista cu toti creditorii sai, inclusiv creditorii salariati.
Cate sanse de recuperare am dupa toata nebunia asta? exista vreun salariat care si-a primit banii inapoi dupa toate demersurile astea?
Sanse sunt, insa se pot obtine banii dupa inchiderea procedurii ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment kinder_doina kinder_doina in cazul intrarii firmei in faliment salariatii sunt inscrisi automat la masa credala? (vezi toată discuția)
Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale BogdanMonica BogdanMonica Am fost angajata la o firma. Firma a facut mai multe restructurari de personal. Am primit preaviz, iar in perioada de preaviz am avut o internare in spital ... (vezi toată discuția)