Au calitatea de creditor îndreptăţit să participe la procedura insolvenţei, fără a depune personal declaraţiile de creanţă, salariaţii debitorului;
10. creanţele salariale sunt creanţele ce izvorăsc din raporturi de muncă între debitor şi angajaţii acestuia. Aceste creanţe sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creanţe de către administratorul judiciar/lichidator;
Creditorii care au calitatea de salariati ai debitorului vor fi inregistrati in tabelul creantelor din oficiu, dupa cum rezulta din evidenta contabila.
Art. 3 pct. 10 din Legea nr.85/2006 defineste creantele salariale ca fiind acele “creante ce izvorasc din raporturile de munca dintre debitor si salariatii acestuia, inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul/lichidatorul judiciar.”
Asadar, inscrierea salariatilor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.
Masa credala
andao
Buna
Angajatorul meu este in insolventa. Eu ma aflu in concediu de ingrijire copil, deci am contractul suspendat.Inainte de a intra in concediu nu mi-am ... (vezi toată discuția)