Am fost angajata la o firma. Firma a facut mai multe restructurari de personal. Am primit preaviz, iar in perioada de preaviz am avut o internare in spital urmata de concediu medical. Firma nu mi-a achitat nici salariul si nici concediul medical. Firma a intrat in insolventa si vreau sa va intreb daca trebuie sa depun cerere la masa credala sau voi fi inscrisa automat. Daca trebuie sa depun cerere va rog sa-mi dati un model.
Creditorii care au calitatea de salariati ai debitorului vor fi inregistrati in tabelul creantelor din oficiu, dupa cum rezulta din evidenta contabila.
Art. 3 pct. 10 din Legea nr.85/2006 defineste creantele salariale ca fiind acele “creante ce izvorasc din raporturile de munca dintre debitor si salariatii acestuia, inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul/lichidatorul judiciar.”
Asadar, inscrierea salariatilor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.
Verificati tabelul creditorlor daca sunteti inscrisa acolo ...
Masa credala
andao
Buna
Angajatorul meu este in insolventa. Eu ma aflu in concediu de ingrijire copil, deci am contractul suspendat.Inainte de a intra in concediu nu mi-am ... (vezi toată discuția)