avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat

O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, patronul respectiv infiintand alta societate (tot SRL). Intrebarea este care ar fi procedura legala prin care angajatii isi pot recupera aceste drepturi, inclusiv sumele aferente concediilor respective?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 14 Februarie 2013
inscrierea la masa credala, oricum va raspunde administratorul cu siguranta cf procedurii insolventei
Inscrierea la masa credala se face din oficiu ... Potrivit Legii 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu DIN OFICIU in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris.
Daca nu a fost inscris, poate formula contestatie. In practica, insa, salariatii iau legatura cu administratorii judiciari, care ii inscriu fara nicio problema in tabele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale carmenliv carmenliv In cazul in care o societate a intrat in faliment iar salariatii nu au au primit drepturile salariale,..., Cine achita salariile?..din ce fonduri? Salariatii ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi banesti lucutza55 lucutza55 am lucrat la o societate care a intrat in faliment. cum pot recupera drepturile banesti neachitate respectiv plata pentru perioada de previz si pentru ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa imi recuperez salariile restante in instanta? camelia_30 camelia_30 P.S.Am lucrat la o firma si nu am primit salariu pe 3 luni.acum firma a intrat in insolventa si eu vreau sa-i actionez in judecata:am vb cu un avocat si ... (vezi toată discuția)