avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce sanse am sa imi recuperez salariile restante in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce sanse am sa imi recuperez salariile restante in instanta?

P.S.Am lucrat la o firma si nu am primit salariu pe 3 luni.acum firma a intrat in insolventa si eu vreau sa-i actionez in judecata:am vb cu un avocat si trebuie sa ma inscriu la MasaCredala.ce sanse am sa castig si sa imi recuperez salariile +concediul de odihna pe 1an si 5luni+cheltuielile aferente judecatii?
va multumesc!!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 27 Martie 2013
Greu de spus...
Vorbiti cu avocatul dvs.

Aveti prioritate insa depinde cati bani sunt si daca sunt...
Oricum, nu aveti nimic de pierdut deoarece ca sa va recuperati salariul trebuie sa va inscrieti la masa credala.
1. Potrivit Legii 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu din oficiu in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris.
Daca nu a fost inscris, poate formula contestatie.
In practica, insa, salariatii iau legatura cu administratorii judiciari, care ii inscriu fara nicio problema in tabele.

2. Daca a intrat in insolventa, atunci conform Legii 85/2006, art. 36. - De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariilor IONICA VADUVA IONICA VADUVA Buna ziua, as dori sa stiu cum trebuie procedat in cazul in care angajatorul a intrat in insolventa si salariile nu au fost platite.Mentionez faptul ca a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi banesti lucutza55 lucutza55 am lucrat la o societate care a intrat in faliment. cum pot recupera drepturile banesti neachitate respectiv plata pentru perioada de previz si pentru ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat cosmintby cosmintby O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, ... (vezi toată discuția)