avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariilor

Buna ziua,
as dori sa stiu cum trebuie procedat in cazul in care angajatorul a intrat in insolventa si salariile nu au fost platite.Mentionez faptul ca a fost oprita lunar si o garantie pentru gestiune ce trebuia virata intr-un cont deschis special pentru acest lucru.
Verificand la banca suma existenta in acest cont, surpriza ,nu corespunde suma valorilor oprite cu suma existenta in acel cont.
As dori sa stiu daca angajatul trebuie sa se inscrie la MASA CREDALA pentru a-si recupera drepturile sau acest lucru se intampla in mod automat la momentul deschiderii procedurilor de insolventa?.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 7 Martie 2012
Trebuie sa va inscrieti la masa credala. In acest sens, va trebui sa luati legatura
cu administratorul judiciar numit de instanta, aceasta fiind persoana care va
va spune pana la ce data va puteti inscrie.
Potrivit legii 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu din oficiu in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine ar fi sa verificati tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a va asigura ca ati fost inscris.
Daca nu ati fost inscris, puteti formula contestatie. In practica, insa, salariatii iau legatura cu administratorul judiciar, care ii inscriu fara nicio problema in tabele.
unde regasesc acest tabel .administratorul judiciar fiind rva insolvent
La administratorul judiciar il gasiti acel tabel ...mergeti sa-l verificati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi banesti lucutza55 lucutza55 am lucrat la o societate care a intrat in faliment. cum pot recupera drepturile banesti neachitate respectiv plata pentru perioada de previz si pentru ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat cosmintby cosmintby O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)