avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate Razvan20178

Activitate Razvan20178

Răspuns la discuția Nelamurire Legea Antifumat
Așadar folia nu este considerata perete așa cum e descris în lege iar geamurile glisante sunt considerate perete atâta timp căt sunt închise ?

POPA GHEORGHE a scris:

Folia din plastic si geamurile glisante nu sustin tavan/ planseu. Folia din plastic este agatata de tavan si prinsa de planseu.
Geamurile glisante se misca pe role pe doua benzi glisante, din care una este fixata in tavan si una este fixata in planseu.

Comform ghidului privind implementarea Legii nr. 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun:
"Prin ”perete” se înțelege orice element de construcție așezat vertical (sau puțin înclinat) care limitează, separă sau izolează:
- încăperile unei clădiri/ construcții între ele (pereți interiori) sau de exterior (pereți exteriori) și care SUSȚIN PLANȘEELE, EFAJELE ȘI ACOPERIȘUL, respectiv"
Așadar, dacă peretele meu (folia de plastic) nu susține tavanul, nu este considerat perete ?
Ori dacă peretele meu(geamurile glisante) nu susțin tavanul nu este considerat perete ?
Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti care este procedura de prelungire a unui contract de inchiriere cu o Primarie, intrucat in Legea 213/1998 art. 14 este specificat ca inchirierea unui spatiu public se aproba de catre Consiliul Local, insa nu se specifica niciunde cum se poate prelungi un asemenea contract.
In esenta intrebarea mea e, daca prelungirea unui contract de inchiriere a unui spatiu public se poate face de catre Primar sau doar de catre Consiliul Local printr-un HCL.
Multumesc.
Buna ziua.
Detin un SRL cu un front stradal de 20m in centrul unui municipiu.
In fiecare an Primaria elibereaza autorizatie unei terase apartinand altei societatii, pe care o amplaseaza la aprox 2 metri pe toata lungimea societatii mele, obturandu-mi atat accesul cat si vederea.
Nu exista in legislatie o limita minima la care sa fie amplasata aceasta terasa?
Multumesc.
Buna ziua.
Sunt angajat pe functia de agent de politie.
In cursul lunii Ianuarie 2017 am intrat in concediu de crestere a copilului pana in Decembrie 2018.
In luna August va fi un examen la un post pe care il urmaresc de mult timp.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca voi sustine aceste examen si il voi promova, sunt obligat sa ma intorc la serviciu, sau raman in concediu de crestere a copilului in continuare ?
Precizez ca eu as dori sa raman in concediu de crestere a copilului iar la terminare sa ma duc pe acel post daca voi lua examenul.
Multumesc