avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan_pfa

Activitate Bogdan_pfa

Buna ziua,
Sunt in urmatoare situatie: tava comuna de apa rece fiind veche , a inceput sa cedeze, a fost "carpita" acum cateva luni de zile.Am pus la momentul respectiv problema schimbarii cu una noua, dar administratorul mi-a spus ca nu sunt de acord vecinii(nu vor sa plateasca) si ca nu sunt nici fonduri.Acum iar a inceput sa curga, am luat legatura cu administratorul de mai multe ori, iar acesta m-a asigurat ca o sa rezolve problema,De 2 saptamani nu s-a rezolvat nimica tavanul este umed si a inceput sa faca si mucegai.Va rog, sa imi spuneti care este calea legala de a rezolva aceasta situatie, fac reclamatie la politie, la primarie?Se pare ca interventia la administrator nu are nici un efect, stau sa ma milogesc de el sa isi faca datoria?
Din pacate actualul PFA nu poate inchis , acolo detin o asociere cu inca o persoana si nu este de acord cu inchiderea acestuia.
SRL-ul nu cred ca m-ar avantaja, inseamna o varianta mult prea complicata pt. mine doar pt. o simpla rotunjire a venitului (contabil angajat ,taxa deschidere firma,procedura complicata de inchidere firma,dividente etc.) plus ca am inteles ca si in acest caz mi-ar trebui un asociat in domeniu IT-ului.
Stiti cumva de cursurile acelea de recalificare [ link extern ] ?
Ofera o recunoastere, o atestare de catre institutiile statului, cu care as putea sa-mi exercit activitatea in domeniul IT-ului in modl legal?
Va multumesc!
Va expun urmatoare situatie, detin un PFA, sunt absolvent de studii superioare,licentiat si as dori sa-mi rotunjesc venitul practicand si activitatea de programator,ca freelancer, in domeniul IT total diferita de cea pe care o practic acum prin acest PFA.
Cu programarea cochetez de la varste mai tinere reprezintand totodata si un hobby.Nu detin in acest domeniu nici un atestat,certificare etc. detin doar cunostiinte dobandite de mine pe parcursul anilor doar prin studiu individual.As dori sa stiu care este modalitatea legala, privind declararea veniturilor si impozitarea de catre stat a celei de a doua activitati.Stiu ca o varianta ar fi deschiderea celui de al doilea PFA cu alt cod caen, dar nu detin calificarea legala ca programator IT, si nici nu se pune problema sa urmez facultatea de informatica sau automatica la varsta mea,pentru a obtine acest lucru.Care sunt optiunile/solutiile legale pentru aceasta situatie?Ofera cumva ministerul invatamantului sau al muncii o posibilitate de recalificare in acest domeniu a celor care deja sunt licentiati(alt domeniu); adica sa urmez niste cursuri de dansii si apoi sa-mi elibereze un certificat de atestare pentru a-mi putea desfasura activitatea legal ca programator sau chiar sunt nevoit sa urmez facultatea de automatica?
Am gasit ceva aici [ link extern ]
, stiti cumva daca aceste cursuri ofera o certificare , atestare legala la situatia mea?
Va multumesc anticipat!