Daca eu solicit fostului Angajator sa mi elibereze o adeverinta conform HG 905/2017 , art. 7 aliniatul 5 , sunt obligat de vre o lege sa achit o anumita taxa ? Precizez ca mi am dat demisia de vre o 2 ani si 6 luni . Multumesc !
Buna seara .daca eu mi am prezentat demisia , angajatorul este obligat de lege sa mi de a Dispozitia de incetare a contractului de munca ? Daca da , ce lege exista la baza ? Multumesc !
Deci dumnevoastra ma sfatuiti sa merg si sa cer conducerii Spitalului sa mi de a decizia in urma demisiei precum a luat act de demisia mea si mi a desfacut contractul de munca ? Si dupa ce primesc acele documente oficiale sa ma adresez instantei in administrativ contiincios ?. Multumesc !
Foarte frumos a ti spus ca au obligatia ! Dar daca nu raspund indiferent de solutie favorabila s au nefavorabila , nu au nici o raspundere , civila s au penala s au chiar administrativa si nu se considera neglijenta in serviciu s au abuz in serviciu ? Multumesc frumos !
Din vina conducerii mi am dat demisia , daca jurista i mi dadea raspun in termen legal care cu siguranta ar fi fost favorabil , eu puteam sa continui activitatea la noul loc de munca . Chiar daca este institutie de stat si dumnevoastra mi ati spus ca nu se aplica in relatii de munca legea aprobarilor tacute , nu exista o alta lege sa i oblige sa de a raspuns si in aceasta directie , s au poate sa faca ce vor ei pentru ca nu exista o lege care sa i oblige in mod expres sa raspunda ?
Buna . Daca acum 2 ani mi am dat demisia din motive imputabile conducerii institutiei respective , pe motive ca nu au rezolvat o problema legata de transferul meu dintr o sectie in partea de administrativ , comform legii aprobarilor tacite ( precizez ca propunerea a fost a Managerului ) cu acordul partilor . Desi trecusera 6 luni de zile iar Jurista nu a dat nici un raspuns nici verbal , dar nici in scris . In August sunt 2 ani de zile si nici pana in prezent nu am primit nici acum raspunsul cu privire la aceea rezolutie si nici un act oficial cu privire la modul cum a fost desfacut contractul de munca si nici chiar fisa de lichidare ! Intrebarea mea catre dumnevoastra este , daca se m ai poate face ceva acum si ce s ar putea face in instanta ? Multumesc !