avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate was57

Activitate was57

Răspuns la discuția Anexa 24
Mulțumesc!
Discuție Anexa 24
Bună ziua!
Pentru eliberarea Anexei 24 Sesizarea pentru deschiderea procedurii succesoriale, dacă pentru terenuri nu există cărți funciare, terenurile trebuie să fie măsurate sau se poate elibera cu suprafețele înscrise în Registrul agricol?
Mulțumesc!
Bună seara!
Contractul de arendă se încheie la notar?
Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Pentru că fiul meu nu îndeplinea condițiile pentru cumpărarea unui apartament prin credit ipotecar, am cumpărat eu apartamentul prin credit ipotecar. Mai am de plătit 5 ani rate. Fiul meu locuiește și are reședința la apartamentul cumpărat pe numele meu. Pot încheia un contract de închiriere cu chiria zero, având în vedere că e fiul meu și am cumpărat apartamentul pentru el. Îmi trebuie acest contract pentru a putea plăti energia electrică cu 0,68 lei și pentru a doua locuință conform legii . 357/2022.
Vă mulțumesc!
Mulțumesc!
Banca mi-a raspuns să vând apartamentul fiului. Răspuns care nu mă mulțumește. Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Am achiziționat un apartament cu credit ipotecar pentru fiul meu. La momentul achiziționării, fiul meu nu îndeplinea condițiile pentru acordarea creditului. Apartamentul a fost achiziționat pe numele meu. Acum mai sunt de rambursat 10000 euro și aș dori ca fiul meu să preia contractul ipotecar și apartamentul să fie trecut pe numele lui. Cum trebuie să procedez?
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Dreptul de posesie
Da, am făcut succesiunea după părinți dar terenul cumpărat de părinți nu apare în certificatul de succesiune deoarece nu a fost cumpărat cu acte ci cu chitanță. La registrul agricol terenul figurează pe numele defunctului, tatăl doamnei care a vândut terenul cu chitanță. Părinții mei și ulterior eu, am plătit impozitul în numele defunctului.
Răspuns la discuția Dreptul de posesie
Eu doresc să vând acest teren și pentru aceasta am nevoie de act de proprietate.
Bună ziua!
Vă solicit ajutorul la următoarea situație:
În anul 2004, părinții mei au cumpărat un teren agricol (1260 mp) de la o doamnă. Cumpărarea s-a făcut în baza unei chitanțe la care au asistat și doi martori. Doamna moșteanea terenul în urma decesului tatălui ei dar nu se făcuse succesiunea. În chitanță a fost trecut și fiul doamnei, singurul ei moștenitor, care era de acord cu vânzarea terenului. După efectuarea succesiunii urma să se întocmească contractul de vanzare-cumpărare. Succesiunea nu a mai fost făcută. Părinții mei au folosit terenul și anual au plătit impozitul pentru teren în numele tatălui doamnei. În 2017, părinții au decedat și eu sunt singurul moștenitor. Din 2017 și până în prezent an folosit eu terenul și am plătit în continuare impozitul pe numele tatălui doamnei. Doamna a decedat și a rămas fiul ei care a semnat chitanța și este foarte bolnav. Cum trebuie să procedez să intru legal în posesia terenului.
Vă mulțumesc!