Bună ziua!
Vă solicit ajutorul la următoarea situație:
În anul 2004, părinții mei au cumpărat un teren agricol (1260 mp) de la o doamnă. Cumpărarea s-a făcut în baza unei chitanțe la care au asistat și doi martori. Doamna moșteanea terenul în urma decesului tatălui ei dar nu se făcuse succesiunea. În chitanță a fost trecut și fiul doamnei, singurul ei moștenitor, care era de acord cu vânzarea terenului. După efectuarea succesiunii urma să se întocmească contractul de vanzare-cumpărare. Succesiunea nu a mai fost făcută. Părinții mei au folosit terenul și anual au plătit impozitul pentru teren în numele tatălui doamnei. În 2017, părinții au decedat și eu sunt singurul moștenitor. Din 2017 și până în prezent an folosit eu terenul și am plătit în continuare impozitul pe numele tatălui doamnei. Doamna a decedat și a rămas fiul ei care a semnat chitanța și este foarte bolnav. Cum trebuie să procedez să intru legal în posesia terenului.
Vă mulțumesc!
Posesia o aveti deja. Posesia este exercitarea în fapt a prerogativelor dreptului de proprietate asupra unui bun de către persoana care îl stăpânește și care se comportă ca un proprietar. Nu va regasiti in textul de mai sus?
Da, am făcut succesiunea după părinți dar terenul cumpărat de părinți nu apare în certificatul de succesiune deoarece nu a fost cumpărat cu acte ci cu chitanță. La registrul agricol terenul figurează pe numele defunctului, tatăl doamnei care a vândut terenul cu chitanță. Părinții mei și ulterior eu, am plătit impozitul în numele defunctului.
Dezbatere mostenire
scn88
buna ziua
am si eu urmatoarea speta, poate ma ajuta cineva:D
dupa decesul parintilor au ramas mai multe bucati de teren pe care le folosesc doar doi frati ... (vezi toată discuția)