avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

buna ziua
am si eu urmatoarea speta, poate ma ajuta cineva:D
dupa decesul parintilor au ramas mai multe bucati de teren pe care le folosesc doar doi frati din cei trei ai defunctiilor. inainte ca sa moara tatal ia facut unuia dintre fii un contract de vanzare cumpare pe casa si constuctii aferente si pe o suprafata de teren...apoi pe mama lor a dat.o afara din casa spunandu.i ca nu mai are nici un drept acolo..mama a fost luata de fica ei si intretinuta..pana a decedat..apoi tot ea s.a ocupat de inmormantare,,,parastase..etc.....inainte ca mama sa decedeze ca drept rasplata pt fica ei i.a trecut o suprafata de teren in baza unui contract de mana cu care s,a inregistrat la registrul agricol, platind impozit pana in prezent....unul din fratii ei a folosit acest teren de 14 ani si nu vrea sa il dea sorei lui considerandu,se el propietar.....ce se poate face pentru a intra in posesia terenului? se poate incepe o dezbatere de mostenire pe toate terenurile mai putin cele cuprinse in contractul de vanzare cumparare? care este procedura? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: scn88 , utilizator 09:57, 6 Septembrie 2011
Ce acte de proprietate detineau parintii pentru acele terenuri? Nu vorbim aici de contractul de vanzare-cumparare (banuiesc ca notarial) incheiat de tata catre fiul sau... mama avea titlu de proprietate pe numele dansei pentru terenul transmis fiicei? Trebuie sa va spun ca acea chitanta de mana si trecerea terenului in registrul agricol nu echivaleaza cu transmiterea dreptului de proprietate. In mod normal trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma parintilor si apoi facut partajul intre mostenitori.
parinti apar in extrasul cf...cand s-au facut contractele de vanz-cump si "predarea' catre nepoata nu s-a operat in cartea funciara......
da,,,cantractul de vanz cump a fost facut la notar.....multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate Carmen(kammy) Carmen(kammy) Mama mea a vandut acum 4 ani un teren de 1 ha cu chitanta de mana. Acel teren este o mostenire de la parinti. Ei au fost 6 frati, 1 decedat, 5 in viata. Dar pe ... (vezi toată discuția)
Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949? Balaurul Balaurul Buna ziua; Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA. Am alt certificat fiscal si un Certificat de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire catyc_cris catyc_cris Parintii mei au decedat, tata in anul 2005 si mama in anul 2019. Tata are 4 surori in viata., iar noi suntem 4 frati. Noi am locuit impreuna cu bunicii, ... (vezi toată discuția)