avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Mama mea a vandut acum 4 ani un teren de 1 ha cu chitanta de mana. Acel teren este o mostenire de la parinti. Ei au fost 6 frati, 1 decedat, 5 in viata. Dar pe titlul de proprietate sunt trecuti doar 2 frati si parintii decedati ( au fost 6 ha de teren arabil cate unul pt fiecare frate). Intrebare: care este procedura prin care mama mea ( si restul fratilor) pot modifica titlul de proprietate asupra terenurilor. Mentionez ca dezbaterea mostenirii s-a facut doar pt casa parinteasca, nu si pt terenuri! Titlul de proprietate fiind necesar pt perfectarea actului de vanzare cumparare pt terenul pe care l-a vandut mama mea!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:00, 21 Noiembrie 2018
Buna seara
Va trebui sa se dezbata un supliment la masa succesorala format din acel teren. Dupa dezbaterea acestui supliment mama dumneavoastra poate sa-si vanda partea.
Idealul este ca la acea dezbatere de supliment sa se solicite si iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta 1 buna ziua! 1. sunt 4 frati (1 fata si 3 baieti) – parintii ... SANTIER SANTIER Speta 1 Buna ziua! 1. Sunt 4 frati (1 fata si 3 baieti) – parintii decedati. 2. S-a dezbatut mostenirea dupa ultimul parinte si au primit de la notar ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli cadastru si intabulare teren arabil arlandh arlandh Buna ziua! In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) ... (vezi toată discuția)
Extindere mostenire ileanadraghici ileanadraghici buna seara, acum 10 ani a decedat tatal meu ,am facut taxa de succesiune cu mama si sora mea pentru bunurile imobile( terenuri si casa) cuprinse in titlul de ... (vezi toată discuția)