avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate Angela91

Activitate Angela91

Bună seara,
Avem o anexă la casă (din perete până în gardul despărțitor al vecinului), aceasta este camera de centrală pe lemne, construită după standardele legale, problemă este că vecinul din imediata apropiere are casă cu etaj,iar eu doar pe parter, acoperișul casei lui este trecut peste linia de hotar (câțiva centimetri) , se plânge că fumul de la hornul meu ii intră în casă, pe geamul din mansardă,ce pot face in asemenea caz?
Centrala este poziționată corect oare?
Există vreun temei legal care să mă oblige sa mut camera de centrală?
Răspuns la discuția Calcul lichidare
Si in contract nu se precizează la ce data se face plata salariului...este loc lipsă
Răspuns la discuția Calcul lichidare
Mi s-a spus ca pe data de 15 se vor întocmi actele pentru încheierea contractului
Buna ziua, as avea nevoie de o informație:
Daca plata salariului se face in două transe 05-15 a fiecărei luni. Cu transa de pe data de 05. Se încheie efectuarea salariului pentru luna precedenta si cu transa de pe data de 15 se începe efectuarea salariului lunii in curs. In data de 04. 10.18 am depus preavizul, Insa astăzi (05.10.18) mi s-a spus ca nu mai este necesar sa rămân in preaviz si am fost pontata prezenta, azi fiind ultima zi de lucru. Salariul net este de 1800 , acesta fiind repartizat pentru fiecare transa cu 900 lei. In data de 05.10.18 adică astăzi am primit 900 lei si după calculele mele aceasta ar fi ultima transa de pe luna septembrie. Mi s-a spus ca pe data de 15.10.18 voi mai primii salariul pe o luna plus zilele de concediu neefectuate. Pana la aceasta data am 12 zile de concediu efectuate pe anul acesta .
Va rog sa ma ajutați sa înțeleg !
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Dare in judecata pentru denigrare
Multumesc, la asta ma gandeam si eu .
Buna ziua,
Se da urmatorul caz: Intr-o gradinita privata au fost desavarsite acte de violenta asupra unei grupe de copii de catre ingrijitoarea lor. La scurt timp dupa investigarea catorva parinti a vanatilor si zgarieturilor aparute pe corpurile micutiilor in incinta gradinitei, au inceput sa apara confirmari de la angajate si foste angajate cu privire la agresiunile fizice si verbale la care erau supusi copii. In cadrul unei sedinte solicitate de majoritatea parintilor s-a discutat despre relele tratamente aplicate copiilor si despre faptul ca managera institutiei desii stiind despre situatia din institutie nu a luat nici o masura. Au fost depuse declaratii la DGASPC si la IPJ de catre 6 persoane martore la agresiuni. O sectie de politie a preluat cazul, au fost citate toate persoanele implicate, acestea formandu-se in doua tabere, pro si contra. Managera institutiei a declarat neoficial ca va da in judecata pentru denigrare atat asupra gradinitei , pentru ca nu prea mai are inscrieri , cat si asupra ei. Intrebarea mea este: Ce pot patii martorii care au depus plangere impotriva doamnei ingrijitoare, tinand cont de faptul ca nu i-au fost aduse insulte si jigniri, si toate declaratiile atat cele neoficiale (cele din cadrul sedintei ) cat si cele ofociale (cele in cadrul sectiei de politie), au fost pe baza a ceea ce au vazut , a prezentei lor in momentul agresiunilor, fara alte probe incriminatori, inregistrari, video ori audio, photo...
Buna ziua, ce as putea face in cazul in care lucrez intr-o gradinita privata in care exista nereguli privind educatia, numarul depasit de copii intr-o clasa , respectiv 30+ la o educatoare (fara ingrijitoare si fara vreun alt ajutor), nereguli privind curatenia si nereguli privind alimentatia copiilor ( cate un pumnisor de mancare la un copil) Mai mult decat atat ,parintii sunt mintit cu fiecare neregula in parte.
Răspuns la discuția indemnizatia de somaj
contractul de munca inceteaza cu art.81 din Codul Muncii.
Demisia cu preaviz, cu acordul partilor.
Răspuns la discuția indemnizatia de somaj
se considera motive neimputabile faptul ca de 2 ani de zile nu am beneficiat de concediu de odihna, salariul lunar brut ramanand din 2015 pana in prezent 975 ron, programul de lucru s-a majorat cu 5 ore fara plata acestor ore si fara a-mi da acordul in scris sau verbal?

Răspuns la discuția indemnizatia de somaj
Deci as putea beneficia de șomaj după preaviz dar cu condiția de a nu avea un post de munca după terminarea preavizului?