avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul lichidare

Buna ziua, as avea nevoie de o informație:
Daca plata salariului se face in două transe 05-15 a fiecărei luni. Cu transa de pe data de 05. Se încheie efectuarea salariului pentru luna precedenta si cu transa de pe data de 15 se începe efectuarea salariului lunii in curs. In data de 04. 10.18 am depus preavizul, Insa astăzi (05.10.18) mi s-a spus ca nu mai este necesar sa rămân in preaviz si am fost pontata prezenta, azi fiind ultima zi de lucru. Salariul net este de 1800 , acesta fiind repartizat pentru fiecare transa cu 900 lei. In data de 05.10.18 adică astăzi am primit 900 lei si după calculele mele aceasta ar fi ultima transa de pe luna septembrie. Mi s-a spus ca pe data de 15.10.18 voi mai primii salariul pe o luna plus zilele de concediu neefectuate. Pana la aceasta data am 12 zile de concediu efectuate pe anul acesta .
Va rog sa ma ajutați sa înțeleg !
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 13:21, 5 Octombrie 2018
Pai dvs aveti pontate pe luna oct zilele de pe 01 pana pe 5 adica sunt 5 zile lucrate pe luna octombrie.Acestea vor fi platite la salariul de pe 15 adica la avansul lunii octombrie asa cum este scris in contractrul de munca. Tot in contractul de munca aveti un nr de zile de concediu care se acorda pe un an lucrat.daca dvs ati lucrat pana pe 5 octombrie se vor calcula cate zile de concediu aveti dreptul pana la data 5 octombrie. De exemplu daca aveti in contract 21 de zile de concediu pe un an iar dvs ati incheiat activitatea pe 5 octombrie inseamna ca aveti dreptul la 16 zile de concediu. Daca anul acesta ati efectuat sa zicem 5 zile va raman de plata 11 zile de concediu. Asa cum zile codul muncii , zilele de concediu ramase neefectuate se vor platit in momentul incetarii CIM. Ati spus ca va mai da un salariu. Aici depinde in ce mod ati incetat activitatea la locul de munca , probabil ca in regulamentul intern sau CCm la nivel de unitate ar exista posibilitatea sa va acorde inca un salariu la plecare. Cum ati incheiat CIM? prin acordul partilor?prin demisie?pensie?
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
luminita29, utilizator
Mi s-a spus ca pe data de 15 se vor întocmi actele pentru încheierea contractului
Si in contract nu se precizează la ce data se face plata salariului...este loc lipsă
ceea ce nu este ok din punctul meu de vedere.unde e precizata data acordare salariu?regulament intern?ccm?


Angela91 a scris:

Si in contract nu se precizează la ce data se face plata salariului...este loc lipsă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se suspenda preavizul pt concediu de odihna? ginutz_a ginutz_a pers x intra in preaviz de 20 zile , incepand cu data de 1 iulie. Are cerere de concediu de odihna incepand cu 5 iulie. ce se poate face in situatia ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta si pe mine? adrian_huned adrian_huned Am lucrat la o firma aflata actualmente in insolventa, am primit astazi decizia de preaviz din 03.08.2009 prin care sunt anuntat ca incepand de ieri 03.08.2009 ... (vezi toată discuția)
Am fost concediat cu preaviz și aveam concediu restant. la final nu mi-am primit banii așa cum mi s-a promis, ce aș putea face pentru a-i recupera? Maciupiciu Maciupiciu La data de 1 Decembrie am fost chemat de patron si mi-a spus ca ma concediaza pe motiv ca suntem prea multi pe acelasi post (doi), iar el nu-si mai permite sa ... (vezi toată discuția)