multumesc de raspuns, speram ca bunica sa poata face un testament. aditional, impozitele de la primarie vin pe numele bunicii, daca le platesc eu, le pot recupera de la mostenitori la succesiunea bunicului?
Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o informatie, unde sa ma duc, la avocat sau la notar.
Situatia este urmatoarea:
Bunicul si bunica au avut 4 copii. Bunicul a murit in 2010, nu s-a facut succesiunea. intre timp unul din cei 4 copii a murit. Nici unul din cei trei copii supravietuitori(1 fiu si 2 fiice) nu pot avea grija de bunica, asa ca o fac eu, fiul unei fiice. Bunica vrea sa imi lase mie casa(casa si terenuri sunt pe numele bunicului decedat), insa fiul nu este de acord. De fapt el nu este de acord cu nimic, este impotriva a orice, mai mult ii alearga si ameninta pe oamenii pe care ii platesc sa o ajute pe bunica cand nu pot eu. Cele 2 fiice(mama + matusa mea) ar renunta la mostenire, daca mi-ar reveni mie, fiind in conflict cu fratele lor. fiul a locuit in casa pana acum cateva luni, acum mutandu-se, insa nu a platit impozit niciodata, drept urmare acum s-a ajuns la aproape 5000. Chiar daca voi continua sa o ajut pe bunica, nu as plati impozitul si alte cheltuieli existente, in situatia in care nu imi revine nimic, mostenirea neavand o valoare prea mare, casa si cateva loturi de teren.
Pot face ceva la notar? Bunica are 82 de ani si o sanatate precara, deplasandu-se cu mari dificultati, imi imaginez ca nu mai traieste saraca pentru un proces in instanta de cativa ani. Multumesc tuturor pentru raspuns.
va multumesc pentru raspuns,bunicul a murit acum 8 ani, nu s-au facut nici un fel de acte, unul dintre fii locuieste cu sotia in casa dar nu vor sa plateasca impozitul aferent.
bunica are o pensie de 550lei iar eu sunt somer, as putea sa initiez eu actiunea in instanta? nu cred ca ne permitem avocat
buna ziua,
sunt nepotul unei batrane ce are mari probleme cu 2 din cei4 copii ai sai. bunicul a murit, sunt impozite mari de plata pe casa si teren, doresc sa o ajut sa faca succesiunea pentru ca nu poate plati singura acest impozit pe casa unde locuiesc cei 2 fii(acestia refuza sa plateasca). care este procedura pentru a deschide actiunea in instanta va rog?
multumesc